Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anjia;)

Praca i zwolnienie

Polecane posty

Gość anjia;)

Mam pytanie odnosnie pracy. Przedłuzyli mi umowe na 7 miesiecy czyli do maja 2011 a termin porodu mam na kwiecien 2011. czyli zostaje mi tak jakby miesiac zatrudnienia po ciazy, oczywiscie nie wracam odrazu do pracy ale chodzi mi o to czy jak pojde na urlop macierzynski to moge tylko na miesiac do konca trwania umowy czy musza mi przedluzyc na te dodatkowe miesiace urlpou macierzynskiego ktore sie naleza?? (mam nadzieje ze ktos zrozumie moja wypowiedz;) )

Po macierzynskim mozesz jeszcze wziac wypoczynkowy urlop ,jesli nie zdazylas wykorzystac.Pozniej po nim to juz baj baj.

Po urodzeniu nalezy cie sie macierzynski i wypoczynkowy jesli go nie wykorzystalas jeszcze.Pozniej juz baj,baj.

Gość anjia;)
jak mi sie konczy umowa tez moge wziac urlop macierzynski jesli platny wynosi np 3 miesiace to mi przedluzaja do momentu zakonczenia urlopu?

U nas w pracy tak bylo,ze nawet jak dziewczynom konczyla sie umowa z dniem porodu ,to i tak macierzynski sie nalezal.

macierzynski ci sie należy. Po m-c dostaniesz świadectwo pracy i pewnie zostanie ci wypłacony ekwiwalent za urlop jeśli go jeszcze masz:) a dalszy macierzynski będie ci placił zus. Tak to wygłada w praktyce.