Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_2010

Czy swędzenie musi oznaczać cholestazę ciążową?

Polecane posty

Gość zmartwiona_2010

Witam kobietki bardzo prszę o pomoc... bo jak szukam czegoś o tej cholestazie to bardziej jest napisane książkowo a chciała bym się dowiedzieć z Waszego doświadczenia. Od kilku dni swędzą mnie ręce co wydaje mi się dziwne... Jestem w 31 tyg. Do wizyty mam jeszcze 2 tyg. Czy to swędzenie musi oznaczać cholestazę? Zaznaczam, że nie zmieniałam ani proszku ani kremów więc uczulenie wykluczam. Proszę odp bo zaczynam się martwić.

Gość thaisse80
moze oznaczac tez uczulenie lub jesli swedzi brzuch rozciaganie sie skory. lepiej zrobic badania krwi

najlepiej zapytać lekarza;) może to i słaba odpowiedź ale wydaje mi się najlepsza;) ja pytałam bo ręce i brzuch zaczęły mnie swędzieć ok.35tc. na szczęście okazało się to niegroźne ;) idź;)

Gość zrób próby wątrobowe
koszt to 30 zł i wszystko będzie jasne. Ja mam swędzenie które cholestazą nie jest. Podobno to działanie hormonów ciążowych.

Gość zmartwiona_2010
Tak wiem wiem zrobię badania tylko naprawdę jestem przerażona:( Czyli nie koniecznie musi to być cholestaza?

Gość antypatologia
chyba nie. Mnie w koncowce ciazy swedzialy nogi w nocy i zaniepokojona wybralam sie do laboratorium. W drodze zaslablam i w rezultacie jakos nie moglam sie zebrac na badania. Stwierdzilam, ze sobie wkrecam, bo swedzenie nie bylo mocne i pojawilo sie tylko przez kilka nocy.

Gość właśnie podaję lalalal
to nie lataj i nie czytaj mnie tez pod koniec ciazy swedziało a nic mi nie było tez czytałam i nie potrzebnie sie zadreczałam powiedz na wizycie lekarzowi to ci zrobi badanie mi moja powieddziała ze tak w ciązy jest że swędzi caiło!!!!!!!!!!!!!

Gość ja podepne się do pytania
mnie swedzą wewnetrzne strony ud , mam takie jakby odcisniecie od szwu od spodni dresowych i to mnie swędzi , teraz mam czerwone paski z czerwonym krostkami Te czerwone odcisnięcia mam bardzo długo , bo kilka miesięcy , wczesniej myslałam ze to od spodni lub jakies rozstępy , a od jakiegos czasu to mnie swędzi Czy to moze byc cholestaza ?

Gość to mogą być rozstępy

Gość ja podepne się do pytania
tylko to własnie nie wyglada jak rozstep na brzuchu , tylko tak inaczej Ale do tej pory myslałam ,ze to własnie rozciągnięta skóra

Gość chyba jak młode pelikany
to do lekarza idz ,bo tu specjalistow nie ma