Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gawi

Pomysł na makaron dla 2-latka

Polecane posty

Niedługo mają do mnie przyjść znajomi z 2,5 letnim synkiem, który uwielbia makaron, chciałabym przygotować właśnie coś z makaronu aby mały chciał jeść. Wiem, że nie lubi makaronu na słodko. Macie może jakieś przepisy, możecie coś podpowiedzieć?

Gość ja mam fajny przepis
makaron z brokułami i serem velbone makaron obgotowujesz żeby był twardawy. Brokuły gotujesz na pól twardo i kroisz w malutkie różyczki. W garnku w pól szklanki mleka rozpuszczasz pokrojony w kosteczkę serek velbone. Wrzucasz do tego makaron i brokuly, doprawiasz do smaku i tyle. Pycha. Aczkolwiek moje dzieci najbardziej lubią makaron z ... rosołem :)

Moja 2-letnia córeczka też uwielbia makaron, najlepiej bez niczego. A jeżeli z dodatkami to: zapiekanka z penne i szpinaku (u nas hit!). Polecam. Nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy. Generalnie bardzo lubi makaron jako dodatek do obiadu, np. gulaszu.

przepis z serem i brokułami całkiem fajny a jak zrobić tą zapiekankę?

Moja znajoma zrobiła dla naszych 2-letnich córek taki makaron: na oliwie podsmażyła drobno pokrojoną polędwicę (jak potem robiłam w domu to danie, to użyłam polędwicy łososiowej - pycha), dodała pokrojone suszone pomidory, do tego makaron (małe muszelki), parmezan (ja akurat dostałam corregio) i świeże listki bazylii. Dziewczynom bardzo smakowało :-)