Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielbiciel kobiet

kiedy wróci moda na gorsety

Polecane posty

Gość wielbiciel kobiet

i czy w ogóle wróci :( . Mam znajomą która namiętnie nosi gorsety . Wygląda w nich szałowo i cholernie sexy . Moja obecna pani i wiele poprzednich gorset uważa za ekstrawagancję a szkoda. Kobiety zróbcie jakąś akcję czy coś zacznijcie je promować. Wyglądacie w nich bosko.

Gość wielbiciel kobiet
mam na myśli taki http://diores.pl/michelle-koronkowy-gorset-p-4903.html czy też taki http://diores.pl/gold-martina-gorset-p-4479.html czy one są niewygodne !? Wśród znajomych pań (chyba ze trzy się znajdą które noszą ) to wiem że na fitness nikt go nie załaoży ale do pracy w biurze dlaczego nie a tym bardziej na randkę czy inny wypad . Poza tym kobiety robią o wiele dziwniejsze rzeczy dla facetów nieprawdaż.

Ano ja nosze gorsety na codzien, takie z prawdziwego zdarzenia. Poniewaz jestem wielka fanka tightlacingu- zmniejszam talie do 46cm. Gorset nosze przez caly czas, nawet kiedy spie. Mówie powaznie.... ale ja mam 16 lat.

Hehe, gorsecik trzeba miec szyty na miare, albo kupic taki z prawdziwego zdarzenia... :) Wtedy wspaniale lezy i swietnie sie w nim czuje.

Gość wielbiciel kobiet
Droga Fabello. Wyglądasz przeuroczo. Życzę czy abyś nigdy nie zmienia swych upodobań . Pozdrawiam

z gorsetami jest ten problem, ze wlasnie trzeba szyc na miare albo trafic na naprawde dobrze dobrany do siebie. ja mialam szyty na miare na swoje wesele (gore os sukni slubnej) - no i to byla rewelacja, super sie w nim czulam i zaluje, ze nie moge go zakladac na co dzien

Nigdy w zyciu nie zamienie gorsetu na nic innego :) Juz powoli szykuje mniejszy gorset, zebra zaczynaja zmieniac ksztalt, i czuje sie z tym SWIETNIE! :)

tak scislego gorsetu nie powinno sie noscic na codzien. Nie bez powodu nasze prababcie mdlaly. Nadmierne sciskanie sie w talii moze doprowadzic do przemieszczen narzadow wewnetrznych! To moze byc bardzo grozne! Tym bardziej nie powinno sie w gorsecie spac! Ja tez mam gorset szyty na miare (taki dziewietnastowieczny, bo na stalkach-stalowy drut pleciony wszyty w material). Swietnie koryguje figure i cudownie modeluje dekolt (a u mnie ma co-miseczka E), jednak zakladam go tylko na specjalne okazje. To nie jest "zdrowy"ubior. Co innego takie mniej dopasowane, ale nie ma sie co oszukiwac, efekt daja wylacznie te, ktore nas sciskaja mocno w talii ;)

Gorset nic mi nie zrobi, jesli jest doskonale skrojony. Poprostu nie nalezy odrazu sciskac sie niewiadomo jak ciasno, trzeba to robic powoli, stopniowo, talia sie zwezi, zebra lekko zmienia ksztalt. Ten proces trwa lata. Ja nosze gorset przez 23 godziny na dobe juz od 6 miesiecy, dbam o siebie, i wiem ze nic mi nie bedzie :) Równiez nosze prawdziwe 'XIXto wieczne' gorsety typu steel spiral-boned :)

ano wlasnie - "zebra lekko zmieniaja ksztalt", czyli w tlumaczeniu - "zoladek wcisnie sie w watrobe";) nie lekcewaz tego. Jestes mloda, szczupla i teraz zapewne zdrowa. Ale taka ingerencja w "ksztal zeber"nie jest neutralna dal Twojego organizmu... Poczytaj o problemach zdrowotnych naszych prababek, moze masz kolezanke studiujaca historie ubioru? W podrecznikach tego przedmiotu znajdziesz opisy deformacji, ktore kobiety zawdzieczaly gorsetom...