Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamablue

Do mam pierwszoklasistów - ratujcie!!!

Polecane posty

Gość Mamablue

Witam Mamy (Tatusiów oczywiście też) pierwszoklasistów, którzy mają podręczniki NOWE JUŻ W SZKOLE. Ratujcie proszę! Moje dziecko ma się nauczyć na jutro wierszyka a książka została w szkolnej szafce. Wierszyk jest o tym ze ktoś tam lubi owoce a ktoś tam cytrusy... tyle pamięta moje dziecko. Prawdopodobnie wierszyk jest w podręczniku, nie w ćwiczeniach. Jeśli ktoś ma w posiadaniu, to błagam o scan albo przepisaną treść. mój e-mail: donatablue@wp.pl. Z góry ogromnie dziękuję!!!

Gość fufla
A pamiętasz autora albo tytuł podrecznika?

Gość Nie tyle tytuł
co wydawnictwo czy to w "Wesoła Szkoła"?

Gość Mamablue
Nowe Juz w szkole, wydawnictwo nowa era. W skład zestawu wchodza min. Zeszyt ćwiczeń z cymbałkami, z kaczuszkami, wycinanki z krówka i podrecznik. Wierszyl jest prawdopodobnie w podreczniku. Na podreczniku jest ulica i domki.

Gość dfretgyhjiko8
A nie możesz podjeść do szkoły ???? Przeciez jeszcze wczesna godzina wiec ktoś napewno Ci otworzy

Gość a nie m
a nie masz kontaktu z RZADNĄ mamą lub tatą dziecka ze szkoły? zeby ci podyktował wierszyk?

Gość a nie m
z Zadną oczywiscie:)

Za szybko wysłałam. Czy chodzi o to: Co kto lubi? Mama lubi selery. Co lubią Sylwia i Sylwek? Sylwek lubi owoce cytrusowe. Sylwia woli soki owocowe. Mama, tata, Sylwia i Sylwek lubią lody bakaliowe. To smakowity deser. Nie powiem, żeby to był wierszyk, ani żeby to było szczególnie mądre. Ale nie mnie oceniać. Tak jest w książce ;-)

Gość elis22
co kto lubi? Co lubią Sylwia i Sylwek? Sylwek lubi owoce cytrusowe. Sylwia woli soki owocowe. Mama,tata Sylwia i Sylwek lubia lody bakaliowe. To smakowity deser.

Gość elis22
Mama lubi selery.na poczatku

mam: "Co kto lubi? Mama lubi selery. Co lubią Sylwia i Sylwek? Sylwek lubi owoce cytrusowe.\ Sylwia woli soki owocowe. Mama, tata, Sylwia i Sylwek lubią lody bakaliowe. To smakowity deser." :)

Gość Mamablue
Syn twierdzi że to jest to. bardzo dziekuje za pomoc!!!! Pozdrawiam!!!