Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marchew z pietruszka

Going to USA, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Polecane posty

Ale sie ciesze :):). Kto z Was tez opuszcza polska ziemie?? ;)

Gość Ja opuscilam juz 4 lata temu
i tez sie ciesze z podjetej decyzji :classic_cool: 🖐️

Gość ja mam 174 i waze
ja 21 lat temu.

Gość Pomarańczka że hohoho
I z czego tu się cieszyć :-O. Na zachodzie robi się dokładnie to samo co w PL :(. Praca, praca, praca i od czasu do czasu zabawa :(

Oczywiscie, ze wszedzie sie pracuje ;) tylko roznica polega na tym, ze na zachodzie jest latwiejsze to zycie ;)

Gość Lejzi Minejzi
Mieszkalam 9 lat w Niemczech i teraz juz nigdy w zyciu nie opuszcze mojej kochanej Polski ;) Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej ;)

Lece do Chicago :) A na jak dlugo?? chce juz zostac tam na zawsze :) USA zawsze bylo moim sweet dream :)

Gość architektonicznie moze
USa nie jest piekne tak jak Europa , ale ma swoj styl ...

Chicago to najpiekniejsze miasto USA, niedawno opuscilam, przeprowadzilam sie i zaluje. Przygotuj sie na srogie zimy i okropny wiatr, a w lecie duchote nie z tej ziemi. Ale to wszystko rekompensuje czystosc, hybrydowe autobusy, szerokie ulice, tanie taksowki, shopping. Zazdroszcze!

Gość immigrant officer
Tylko uwazaj na to "zostac tam na zawsze" :). Legalnie mozesz siedziec tylko 6 miesiecy, pozniej jestes juz nielegalnie :D

Nick Niani - masz racje z tymi mrozami i wiatrami :-O Bylam w grudniu tamtego roku i pierwszy raz w zyciu zamrozilo mnie do szpiku kosci. W sylwestra nie bylo mozliwe nawet isc ulicami :-O taki byl mroz :-O. Slyszalam, ze latem jest bardzo goraca i do tego duza wilgoc. Teraz przekonam sie o tym na wlasnej skorze :) Dear immigrant officer ;)- ja wszystko robie legalnie :D

Gość immigrant officer
Okay, wierze Ci na slowo :D W koncu kazdy wjezdzajacy do usa to "tylko" turysta :D

immigrant officer - a nie slyszes o zielonych kartach, wizie K1, CR1? :/ Czy wszyscy sa od razu nielegalnie, zwlaszcza ci, jadacy do Chicago?

Gość immigrant officer
Nick Niani immigrant officer - a nie slyszes o zielonych kartach, wizie K1, CR1? :/ Czy wszyscy sa od razu nielegalnie, zwlaszcza ci, jadacy do Chicago? Tak, szanowna nick niani, slyszalem o zielonych kartach, wizie narzeczenskiej i pracowniczej. Tylko jest wielki ale............. Polska od kilku juz lat jest wykluczona z loterii wizowej, tak wiec potencjalny wjezdzajacy do usa (nie tylko do chicago czy ny) jest na wizie B1 (turystycznej). Zreszta z tego co wyczytalem to przeprowadzilas sie do innego stanu, wiec mieszkasz i zyjesz w usa. Chyba doskonale wiesz, ze duzo jest nielegalnych :-O. Teraz nie tak latwo dostac GC, nawet po zawarciu malzenstwa z obywatelem. Oczywiscie nie mowie, ze wszyscy wjezdzajacy nie wyjezdzaja. Bo czasy sie zmienily i teraz europa jest number one ;)

oj zazdroszcze ci ;) tez bym chciala kiedys chociaz zobaczyc stany ;) ciekawe czy mi sie kiedyś uda :( a lecisz z męzem, chlopakiem, rodziną? Ile masz lat? ;)

Eee, duzo ludzi dostaje GC, jesli maja ku temu predyspozycje. Duzo tez jezdzi na J1 i F1. Osobiscie nie spotkalam jeszcze zadnego Polaka, ktory tu wjechal na turystycznej i zostal.

Gość em ej di oh en en ej
Byłam rok temu na urlopie w USA wlasnie w Chicago. Nie wiem ile masz lat i jakie wyksztalcenie i co masz zamiar tam robić, ale wcale Tobie nie zazdroszczę. Chyba, że jesteś młoda i masz czas na to żeby coś osiągnąć. Dla mnie polonia amerykańska to prości ludzie, robotnicy. Żyją z dnia na dzień. Chcieliby wyjechać do Polski na wakacje, ale nie stać ich na to. WIelu z nich spłaca kredyty, a bezrobocie rośnie. Nie jest kolorowo. Poznałam też wiele historii ludzi, którzy siedzą tam jak na bombie atomowej - nielegalnie - nigdy nie wiadomo kiedy ta bomba wybuchnie. Nie wiem jak tak można żyć. Ogranczać się do jednego kraju, nie poznawać świata, siedzieć w klatce. Mnie stać na jeżdzenie do Stanów, zwiedzanie i kupowanie ciuchów, ale w drugą stronę widzę, że tak łatwo już nie jest. Poza tym, tak, Chicago jest fajnym miastem, jest co robić, co zwiedzać. Jesli jednak mialabym tam mieszkac to tylko w centrum i nie z polonią ;)

Jestem mloda, nie mam faceta a wyksztalcenie mam wyzsze :) Tak wiec moge liczyc na duze zmiany za oceanem :). Osobiscie znam polonie amerykanska tylko z wyzszym wyksztalceniem :)

TO masz pewnie ok. 23 lat minimum. Twoje studia i wyksztalcenie i tak tam nic nie znaczą. Mimo wszystko życzę powodzenia.

Gość kopkop
kurde, jedni marza o wyjezdzie do stanow, a ja wygralam zielona karte w 2005, pojechalam na troche i wrocilam:D

em ej di oh en en ej - mylisz sie ;) mam ewaluacje polskiego dyplomu, mam 28lat i lece juz jako pracownik :) Nie dziekuje :)

No to trochę mogę TObie zazdrośćić :) Szczególnie bliskości Karaibów, które uwielbiam ;)

Gość hehe to prawda, nie dla kazdeg
o USA to raj, moj wujek po powrocie ze stanow porwał wizę i powiedział że już nigdy tam nie wroci i ze to chory kraj :D

Gość ja lece na swieta
do NYC