Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Komu trądzik zniszczył życie?

Polecane posty

Większość osób, które nie mają problemów ze skórą, nie widzą problemu osób, które cierpią na przypadłość zwaną trądzikiem. Wbrew pozorom to poważna sprawa, a dla osób, które mają więcej niż 20 lat, to katastrofa. Jak trądzik zmienił wasze życie i co w nim powoduje? Spowodował zmiany w zachowaniu? Jak przez niego układają się relacje z innymi ludźmi? Macie kompleks, czy też nie. Przyznam się, że trądzik mam już z 5 lat i napiszę wprost - zniszczył moje życie i niszczy nadal. Charakter mam skrzywiony, najchętniej bym nie pokazywał się ludziom i gdyby nie internet - zwariowałbym. Niby w męskim towarzystwie trądzik mi nie przeszkadza, ale wręcz unikam damskiego towarzystwa. I zauważyłem, że trądzik rzeczywiście odstrasza płeć przeciwną, chociaż teoretycznie można go leczyć czy zaleczyć.

Gość juuuzek
kup sobie liść oliwny to takie kapsułki ,oczyszczaja organizm z toksyn powinny pomóc

Gość pitolenie uzalaszsie
sa zabiegi na taka skóre gabinety kosmetyczne proponuja dla róznych grup wiekowych zarówno 18 jak i 35 lat jakis czas temu rozpisywałes sie ze byłes u prostytutki i tak było Ci szkoda tego 150 zł które powiedzmy zapłaciłes a tak naprawde nie wykorzystałes hihihi ok tyle kosztuje jeden zabieg oczywiscie trzeba kilka po jednym nie bedzie efektu a tak nawiasem mówiac jak wyleczysz skóre bedzie dziewczyna i te 150 zł juz nie bedzie potrzebne

Gość preparaty z serii AHA
dostepne w zielarniach... kup sobie mydlo, tonik, krem... powinno zdzialac cuda. Mnie wyleczylo :-)

Gość pitolenie uzalaszsie
pozatym denoxinal w aptece to sie bierze na wiosne lub jesienia op po 30-60-90 tabl

Gość ooooona.
mi niszczył.... ale kilka miesiecy temu, zamiast kupować bez sensu nowe wynalazki garniera i innych dennych producentów, wybrałam się do dermatologa. i mam spokoj. kiedyś nosiłam dużo makijazu (jestem kobietą, wiec w miare mnie to ratowało) zasłaniałam twarz chustami, ktore uwielbiam nosić. dziś nadal nosze chusty, ale zakrywam twarz tylko gdy wieje silny wiatr :P a makijaż robie delikatny. serio, idz do dobrego(!) dermatologa, miej cierpliwość, stosuj reguralnie co Ci zapisze i odzyjesz.

Gość ooooona.
żadne pierdoły na własną ręke! i ABSOLUTNIE żadna kosmetyczka! kosmetyczka jest od poprawiania cery, a nie jej leczenia. do wyleczenia trądziku potrzebny jest dobry lekarz, ktory zapisze porządne, odpowiednie leki. do kosmetyczki mozna isc dopiero gdy lekarz od wewnątrz wyleczy skóre.

Gość sylaaaaaaa
Ja mam kłopoty z trądzikiem ale walcze z nim chodze do dermatologa, ale to nie powód zeby siedziec w domu naprawde... Mam Chłopaka który ma cudowną , piękną cerę ... nigdy mi nie powiedział ze mam jakies niedoskonalosci itp... jesteśmy ze soba 3,5 roku. Twoja przyszła Dziewczyna pokocha Cię takim jakim jesteś i naprawdę nie unikaj kontaktów z Kobietami:) , wyjdź śmiało do znajomych. Pozdrawiam

Gość dobra kosmetyczka tak
a taka czesto własnie wysyła do dermatologa nie robi nic na siłe \moja ma takie :obłozenie: że nie szuka klientów na sile , nie musi dziwi mnie tylko dlaczego autor na samym poczatku nie poszedł do dermatologa

Gość Polonista__-
Stallngrad, lepiej napisz czy był już trzecia randka - sorry że tu piszę ale zgubiłem już ten wątek - możesz go ewentualnei odświeżyć...

Gość ty_debilu
pisałem ci chyba z 2 razy żebyś kupił sobie maść w aptece o nazwie Brevoxyl !!

A ja mam co prawda może nie ten sam ale podobny problem ... piegi :( Stosowała kremy, maście .. ale te wszystkie badziewia nic mi nie pomogły . Jedynym sposobem na ich zakrycie jest puder - i wkurza mnie ten pieprzony stereotyp , że tona tynku ,że tapeciary mają pusto w głowie .. jak tu żyć ;P

przepraszam, a byles u dermatologa? bo skoro masz 5 lat tradzik to chyba nie wiesz, ze to sie leczy!!!!!!!!!

Gadacie od 1000 tysiąca rzeczy. Nie rozmawiam o metodzie pozbycia się trądzika (bo każdy jest mądry jak dermatolog teraz), bo patrząc na siebie pozbycie się trądziku to ciężka sprawa, niewykonalna. Kurwa jacy wszyscy mądrzy tutaj : parówki, bratek, antybiotyk, brevoxyl, drożdże, dieta. Po prostu chce pogadać z osobami, które przez trądzik mają przejebane życie. PS. 3 randki nie będzie, ponieważ nie zamierzam do niej pisać. Nie pisze do mnie = nie pisze do niej (ja zawsze pisałem).

Byłem u 3 dermatologów - dwa razy prywatnie i raz publicznie - każdy gówno robił. Dosłownie. Ale jeden był szczery i powiedział, że trądziku nikt nie wyleczył, można tylko zaleczyć. Z hormonami nikt nie wygra.

Gość aszdela
Zależy jak bardzo nasilony masz ten trądzik - jeżeli jest to kilka pryszczy, to nie widze problemu. Jeżeli natomiast zmiany są bardzo nasilone, że aż tworzą się zrosty i twarz wygląda jak maska, to współczuję, bo chyba nie ma na to skutecznej rady. Jedno czym możesz sie pocieszyć to to, że trądzik minie po 30 roku życia. Ja tez zawsze mialam pryszcze i dola z ich powodu, a mniej wiecej jak skonczylam 30 lat zniknął jak ręką odjął i nie robią mi się juz zadne pryszcze.

Co z tego 30 roku życia jak najpiękniejsza lata życia są w plecy? Wszyscy będą mile wspomninać swoje lata młodości i studiów, a moje wspomnienia? Szarpanie się z trądzikiem i samotność. Człowiek przegrywający młodość przegrywa więcej niż pół życia.

Gość 12345543
Bredzisz, prawdziwe życie zaczyna się po 30 - stce własnie :D

Gość TH is iT SZ
Wielu tu prawików ma cos co mu znisczyło życie ale Ty masz dopiero 20 lat To ci może się poprawić i wtedy na co zwalisz winę Jesteś daleko za mną jeśli chodzi o brak szansy na dziewczynę

Patrzę na rówieśników i oceniam. Są chłopacy i dziewczyny, co przedwcześnie wpadli, ale inny są szczęśliwi - mają sympatie, imprezują, cieszą się życiem. A ja, biedny zakompleksieniec, którego nikt nie chce, który zaledwie jest dobrym kumplem?

Gość TH is iT SZ
I włanie moje życie zacznie się 1,5 roku

Gość TH is iT SZ
to nie zadawaj się z nimi po co masz to oglądać

Gość TH is iT SZ
po 50 to nie wiem czy jakaś 20 będzie chętna

Gość 2 live 2 die
a tam Stalingrad, jeżeli chodzi o związki to więcej z tego wszystkiego stresu niż korzyści masz teraz jak w 7 niebie, nikt się nie czepia, nikt cie nie zdradzi, nie musisz się martwić czy się jej podobasz, uniknąłeś całej masy kłopotów

Gość TH is iT SZ
Już za niecałe dwa lata będę miał dziewczynę a wcześniej Mazdę HURAAA!!!!

czemu uważasz , że jest idiotą ? Bo nie chce być samotny ? Bo przeszkadza mu to , że nie może być jak inni ? Sam jesteś idiotą bo nie wiesz jak to jest borykać się ze swoimi kompleksami , kretynie !

Gość justaada
Ja, podobnie jak większość z nas, usilnie walczyłam o pracę (dostałam) i o dobry wygląd (nigdy nie jest się wystarczajaco ładnym :D). Testowałam różne kosmetyki te z niższej i wyższej półki. W ciągu ostatnich tygodni kosmetyki Eucerin (tonik, krem, żel) - jakby mogło być inaczej->do cery trądzikowej. Podeszłam do nich z dystansem, początkowo nie podobało mi się że tak nawilżają. Dziś mogę przyznać, że mam cerę b. dobrze nawilżoną, mniej świecącą i wydaje mi się świeższą. Jak widać na wszystko potrzeba czasu. Miejscowo pojawiają się wypryski, ale nie są widoczne. Czyli główne działanie kosmetyków eucerin to odpowiednie nawilżanie, które z resztą pomogło.

Gość mowisz masz 123
🖐️ Mnie zniszczył i ciągle niszczy. Mam 30 lat i przetestowane chyba już wszystkie sposoby łącznie z izotreoniną. Wychodzę z domu, bo pracuję, ale towarzysko spotykam się tylko z garstką zaufanych ludzi. Mam problemy z nawiązywaniem kontaktów, chodzeniem z wysoko podniesioną głową. Zero poczucia własnej wartości. Nie daję sobie robić zdjęć, co rano rytuał nakładania tapety na twarz, jak ktoś wspomniał powyżej - szaliki i niemal zasłona z włosów. Unikam basenu, klubów fitness itp, czyli miejsc, gdzie makijaż nie jest wskazany.