Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa o taka

Czy mozliwy objaw ciazy???

Polecane posty

Gość ciekawa o taka

A powiedzcie mi czy takie objawy jak sluz z mala iloscia krwi w dniu spodziewanego okresu i bol brzucha moze oznacza ciaze bo moja przyjaciolka mi to dzis powiedziala a ja nie umiem jej pomoc i jak jej doradzic.Mowila ze sluz jest jak kawa z mlekiem czasami z krwia a czasami koloru kawy z mlekiem??

Myślę że tego typu plamienie nie wyklucza ciąży, do 3 miesięcy od zapłodnienia są możliwe plamienia w czasie w którym powinna być miesiączka, jednak musi to zbadać lekarz, bo plamienie może znaczyć torbiel jajnika, lub ciążę pozamaciczną, zagrożoną. Ok 16 dni od stosunku można zrobić najwcześniej test.W ciąży w 99% pierwszym z objawów jest ból i tkliwość sutków, potem całych piersi.

Przez 4 miesiące moje cykle były 16 dniowe w 5 miesiącu 20 dniowy, i delikatne krwawienie miesiączkowe. Okres (delikatne krwawienie) miałam 5 października, dziś jest 26.10 i nie mam okresu + objawy wskazujące na ciąże od 4 dni mierzę temp. w pochwie mam 36,9-37'C (normalna tempka zawsze była 36,4-36,6), od 2 tygodni bolą mnie sutki, od kilku dni całe piersi, poza tym są większe, z rana mam mdłości, pochwe mam rozpulchnioną i mam skurcze w brzuchu, kłują jajniki, wydzielina biaława nieciągnąca. Muszę dodać że nigdy przed okresem nie miałam zadnych dolegliwości, czasem lekkie bóle brzucha ale to innego rodzaju niż te teraz. Dzisiaj czyli 22 dnia cyklu zrobiłam test i wyszedł negatywny, robiłam rano, ale jednak wydaje mi się że to może być jeszcze za wcześnie, czy badanie laboratoryjne HCG określi już czy jestem w ciąży? Czy ciąża pozamaciczna daje podobne objawy? Albo torbiel jajnika? Kidyś miałam torbiel, jednak tylko i wyłącznie bolał mnie jajnik poza tym miałam plamienie. EHHH martwie się Pozdrawiam i czekam na odp

Gość ciekawa o taka
A wiecie co jest dla mnie dziwne to ze wczesniej jak normalnie miala dostac okres to nie bolal ja brzuch tylko piersi brzuch bolł dopiero jak dostała okres a teraz jest odwrotnie brzuch boli ja caly czas i piersi tez tylko ze bola obydwa jajniki

50% na 50% ale wydaje mi się że bardziej sobie to roi w głowie niż jest, ale dla pewności niech zmierzy sobie rano przed wstaniem z łóżka temperature w pochwie. Najlepiej między 7-9 rano po przespanej całej nocy bez wstawania z łóżka. Jeżeli będzie wyżdza o conajmniej 3 kreski w przybliżeniu 37'c to jest większa szansa że jest w ciąży. W czasie okresu tempka jest normalna 36,6 lub niższa.

Gość ciekawa o taka
a jakby teraz zmierzyla??

Iguana temperature trzeba mierzyc od poczatku cyklu zeby wyl miarodajny wynik druga sprawa to to ze wystarczy 3h snu a trzecia sprawa to kazda kobieta ma inne objawy ciazowe i wcale nie musza sie one zaczynac od bolu sutkow a pozniej calych piersi. Kazde plamienie/krwawienie w ciazy musi byc sprawdzone u lekarza. Brazowe plamienia zwykle oznaczaja zbyt niski poziom progesteronu w przypadku pekniecia jajowodu w ciazy pozamacicznej badz poronienia jest to zwykle jasna krew.

Gość ciekawa o taka
tylko ze ta krew to pojawia sie zadko bardziej sluz jest koloru kawy z mlekiem

Gość ciekawa o taka
progesteron tez ma w nornie

Gość ciekawa o taka
i wystepuje swedzenie sutkow