Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samii amii_

co się dzieje z mlekiem w cycku podczas gdy...

Polecane posty

Gość samii amii_

matka wogóle nie karmi i nie zamierza karmić piersią? żeby nie było - pytam tylko z ciekawości, chodzi mi o to ze przeciez w czasie ciązy jak i po niej cycki zmieniają sie w 'balon'' - nie mam na myśli wielkości, tylko ogólnie robią sie ciezsze, nabrzmiałe itp. i jeśli matka nie karmiłaby wogóle i nie odprowadzała pokarmu w żaden sposób to cały czas miała by takie nabrzmiałe i wieksze cycki? czy jednak po jakims czasie rozmiar sie zmniejsza samoistnie a pokarm ''wchłania'' ? jak tu jest z fizjologią? naprawdę jestem tego ciekawa

Gość samii amii_
ps. jak nie wiecie to nie odpowiadajcie

Gość KASZTANOWE WŁOSY
gdy matka nie będzie ściągac pokarmu to będzie bardzo duży ból, doprowadzający do zapalenia i bardzo poważnych powikłań, zazwyczaj musi byc podany np. zastrzyk na laktację, a piersi się zmniejszą i będą takie jak z przed ciąży

Gość cfcfvcgfvgh
hmmm a już myslałam że jednak można nie odprowadzac pokarmu - niezły byłby patent na powiększenie biustu

Gość cudna jolanda
ser ci sie w cyckach ukisi

Gość alejandrooooo
a moja kolezanka nie karmiła i nie odprowadzala wogóle pokarmu i nic jej nie było...

Gość kl;kl;
przeciez jak dziecko nie ssa cycka, to mleko sie nie produkuje i nawet jesli przez pierwsze pare dni cycki beda obrzmiale, to potem wszystko wroci do normy. Nie wiem tylko dlaczego dodalas "zeby nie bylo":D:D Czyzby w Polsce NIEkarmienie cyckiem bylo zbrodnia?:D

Gość samii amii_
no tak, wiem - nie produkuje się jeśli dziecko nie ssie, ale co z tym początkowym pokarmem? toć nie zniknie, ot tak a o tym, że się nie zamierza karmić dziecka to lepiej na polskich forach nie wspominać :O

Gość KASZTANOWE WŁOSY
ja karmie piersia i nie zaluje