iguana333 0 Napisano Październik 26, 2010 Witam wszystkie kobietki!] Proszę o pomoc:( Przez 4 miesiące moje cykle były 16 dniowe w 5 miesiącu 20 dniowy, i delikatne krwawienie miesiączkowe. Okres (delikatne krwawienie) miałam 5 października, dziś jest 26.10 i nie mam okresu + objawy wskazujące na ciąże od 4 dni mierzę temp. w pochwie mam 36,9-37'C (normalna tempka zawsze była 36,4-36,6), od 2 tygodni bolą mnie sutki, od kilku dni całe piersi, poza tym są większe, z rana mam mdłości, pochwe mam rozpulchnioną i mam skurcze w brzuchu, kłują jajniki, wydzielina biaława nieciągnąca. Muszę dodać że nigdy przed okresem nie miałam zadnych dolegliwości, czasem lekkie bóle brzucha ale to innego rodzaju niż te teraz. Dzisiaj czyli 22 dnia cyklu zrobiłam test i wyszedł negatywny, robiłam rano, ale jednak wydaje mi się że to może być jeszcze za wcześnie, czy badanie laboratoryjne HCG określi już czy jestem w ciąży? Czy ciąża pozamaciczna daje podobne objawy? Albo torbiel jajnika? Kiedyś miałam torbiel, jednak tylko i wyłącznie bolał mnie jajnik poza tym miałam plamienie. EHHH martwie się... Pozdrawiam i czekam na odp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nadzieja30 0 Napisano Październik 27, 2010 Witaj iguana333 :) Myślę, że powinnaś sobie zrobić test beta HCG wtedy przekonasz się jaka jest prawda. Ja taki test zrobiłam jak byłam w 2-3 tyg ciąży, chociaż wcześniej robiłam test ciążowy i wynik był negatywny. Zrób badanie, a będziesz spokojniejsza. Powodzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XliloX 0 Napisano Październik 27, 2010 iguana, zrób tak, jak pisze nadzieja. poza tym, nawet jeśli nie będziesz w ciąży, odwiedź ginekologa - 16dniowe cykle są zdecydowanie poniżej normy. poza tym - to, że nigdy nie miałaś dolegliwości przedmiesiączkowych nie znaczy, że nie mogą zacząć się teraz z jakiejś przyczyny. niekoniecznie musi być to ciąża. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach