Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirka31.78@o2.pl

czy zarejstrują mi imi dla coreczki Suzi?

Polecane posty

Gość mirka31.78@o2.pl

Witam wiem ze w polsce imiona damskie koncza sie na a czy bedzie problem z zarejstrowaniem imienia Suzi?bardzo dziekuje za odp pozdrawiam:)

zalezy na jakiego urzednika trafisz jesli ty badz maz macie jeszcze inne obywatelstwo np pl-de to tak jesli nie to bedzie ciezko a raczej nie zarejstruja

myślę że nie, bo jest to zdrobnienie imienia Susan lub Suzanne z pełna formą tez możesz mieć problem, bo mamy swój polski odpowiednik . Zadzwoń do swojego urzędu i tam się dowiedz

Gość moja kolezanka dala
coreczce na imie Karen,urzedniczka cos tam sie bulwesowala itp... ale w koncu zarejestrowala mala

przepisy mowia ze musi sie konczyc na A jak wszystkie żenskie imiona w polsce tak bylo z Nicole wszystkie dziewczynki mialy na imie Nikola:O

Gość uppppppppppppup
mirka odezwałaś się do "to i ja" , która chciała ci wysłac ubranka ? Bo ona czekała ,ale podobno sie nie odezwałaś ubranka chyba wysle innej potrzebujacej dziewczynie Wiem to nie moja sprawa,ale tak po prostu pisze bo ona czekała

Gość nie ma to jak moda
nie ucz jej polskiego, polski to wiesniacki jezyk i nikt na swiecie go nie zna, wiec po co ? : z postepem trzeba isc

Gość pomocyyyyyy 2 liceum
dla córeczki nie, ale dla suki pewnie tak :)

Gość Susi und Strolch
hmmm moja psinka wabi się Suzi! :D

Gość brawurka skórka
współczucia dla małej

Gość bambaryłła
Myślę, ze nie zarejestrują. Nie dosć, że istnieje polski odpowiednik, to imię Suzi nie jest samnodzielnym imieniem, a skrótem czy tam zdrobnieniem od Susanne.

Gość suuuzi
ja nie chce cie wkurzac ale dziewczyno pomysl sobie ze masz tyle lat ile masz i masz na imie Suzi... Daj jej na imie Susanne albo Zuzanna zeby miala jakies normalne imie na starosc ja rozumiem kiedy jest malutka jest fajnie ale co bedzie za 20 - 30 - 50 lat?

Gość uppppppppppppup
ja tylko tak napisałam o tych ciuszkach , bo niedawno "to i ja " obiecała innej mamie , pisałą ze się nie odezwałaś i pewnie ci nie zalezy Tak ze nie wiem czy juz nie jest za pózno Co do imienia wszystko zalezy od urzednika Jeden moze miec jakies obiekcje , drugi moze się zgodzic Ale z tego co pisza , to chyba mozesz miec problemy Ale jesli ci zalezy to spróbowac mozesz

Gość bambaryłła
I tez uważam, że takie imię u dorosłej osoby, zakładając, ze bys je dała rade zarejestrować, to wielka kaszana. Suzi - jak Pipi albo Sissi, sorry, ale brzmi to troche debilnie

Gość vnm
teraz juz nie musi sie kończyc na A

Gość do campari34
a jak ma na imie twoje dziecko?

też uważam że lepiej byłoby nadać Zuzanna. Dla rodziny bedzie Suzi , znajomym może sie przedstawiać się tez jako Suzi, ale keidys bedzie dorosłą osobą, sytuacje bedą wymagały oficjalności, a tu bedzie pani Suzi?? troche dziwnie

Gość Zagnica
ludzie, czemu krzywdzicie swoje dzieci imionami zarezerwowanymi dla lalek barbie, zwierzat lub maskotek? nazywajcie je tak jak same chcialybyscie miec na imie.... co zawinila ci mala corka, ktora nie ma nic do powiedzenia zreszta.....? nie lepiej nazwac ja zuzanna? piekne imie, ale i ponadczasowe..... nie tylko na czas niemowlecy.

Gość uppppppppppppup
a moze nazwij susan , suzanne - a wołaj suzi

z Kesją problemów być nie powinno bo to imię biblijne i nawet mi sie podoba ;) myślę że jest to lepsze rozwiązanie niż Suzi

Gość Wierrka
kesja na pewno lepsze; fajne, krótkie, skromne, niespotykane

Gość co za kaszana
buahaha, Suzi wam juz sie chyba w dupach przewraca jakies Suzi, Samanthy,Brandony:D:D:D

Gość usłyszała baba pioesnke
Hurts'ów jak spiewali o Suzi i jej odbiło :D

Gość w wiezieniu takie
imiona modne? :classic_cool: