Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniam mniam mniam

Jak ubrać 3 miesięczniaka w taką pogodę?

Polecane posty

Gość mniam mniam mniam

bo już się pogubiłam.

Gość dziewczyny tez was zawsze
ja ubieram tak jak siebie plus kocyk grubszy przykladowo wczoraj bylo ok 7 stopni: body kr rekaw cienka bluzka dl rekaw, jesienna kurtka, rajstopki niezbyt grube , plus spodenki cienki dzins, buciki, i bawelniana czapeczka. no i kocyk grubszy

Gość pogubiła się ha ha ha ha
pogubiła się w tym jak ubrac dziecko w pązdzierniku.... Głupich nie sieją....

wiele matek ubiera dzieci teraz w puchowe kurtki/kombinezony zimowe:O czapy z welna w srodku itp:O no bo przeciez juz prawie listopad toz to zimnica jak cholera... a iekawe jak te dzieci beda ubierane przy np -5st zima? 2 kurtki/kombinezony i 3 czapki?

Gość 12932-392
a jak sama sie ubierasz??

ja czy autorka?

Gość 12932-392
o autorke mi chodzi. a do Ciebie tez mam pytanie jak sie teraz ubierasz? Skoro mowisz ze ubieranie teraz dzieci jak w zime jest zle bo jak beda ubrane zima. tez sie zastanawialam nad tym wczoraj jak bylismy na spacerze, bo zakladam corce juz zimowa kurtke i czapke. ale jest naprawde zimno i ja nie zamierzam zakladac malej cienkiej bluzy tylo dlatego zeby kurtka lezala na -5stopni. jak przyjda mrozy to zaloze jej cieplejsza bluze pod kurtke(bo teraz klade cieniutka) i nakryje grubszym kocem. a sama zakladam juz zimowy plaszcz, bo zimno chociaz nie jestem typem "zmarzlaka":)

A moje córki noszą jeszcze kurtki późnojesienne i takie średnie czapki, rekawiczki cienkie i szaliki. Na te grube uważam ze jest za ciepło a przegrzanie jest gorsze od zmarznięcia. Jak jest ok 0 to pod kurtke założę im ewentualnie kamizelkę. I tyle. Sama mam jeszcze jesienny płaszcz a czapki na razie nie zakładam. Jak spadnie temperatura poniżej zera lub bedzie mocno wiało to wtedy moze przejdziemy na zimowe kurtki.

Gość 12932-392
tylko nie zapominajmy jeszcze o tym, ze my rodzice prowadzimy wozek i jestesmy w ciaglym ruchu to wiaadomo ze jest nam cieplej, a dziecko lezy/siedzi bez ruchu w wozku. a jesli chodzi o poznojesienna kurtke to ja bym taka jeszcze pewnie zakladala i pod nia grubsza bluze ale nie kupowalam takiej bo mialam kilka plaszczykow a one sa cienkie a tym bardziej na ta pogode. Autorko ile masz lat jesli moge wiedziec? i wbrew pozorom to ma zwiazek z tematem

12932-392 nie mowie ze zakladam dziecku cienka bluze czy polar, tylko jesienna kurtke, taka niezbyt cienka, ale po spod tylko jedna bluzeczka. zimowa kurtke mam ale jest strasznie grubasna i dziecko by mi sie w tym zapocilo. a ja ubieram plaszcz jesienny, choc jest on tez na zime ale nie grzeje tak dobrze zima, nie jest wcale mocno gruby, wiec powiedzialabym ze jest na taka jesien jak teraz, nawet troszke zimniejsza. biore pod uwage tez to ze mala lezy, dlatego ma gruby koc, ale tez to ze mi wiatr wieje zimny, a jej nie bo jest oslonieta w wozku

madzianka ja tez zakladam czasem kombinezon, tak jak ty ale tez jesienny, bez ocieplanego polarem w srodku

Gość 9382333
ja zakladam rajtki sukienke i tez kombinezon.

jak można ubierać dzieci w zimowe rzeczy przy temperaturze powyżej 0 ? nie rozumiem tego... To jak bedzie ok -10 stopni..to Wy będziecie siedzieć w domu bo nie będziecie miały czego dziedciom założyć...