Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nivea77

BAR

Polecane posty

Słuchajcie, potrzebuję rady. Chodzi mi o takie małe gastronomie w np. jakiś urzędach, sądach, wordach itp. Nie wiem jak to dokładnie napisać, ale mam taki nie duży bar w takim właśnie miejscu i chciałabym żebyście mi doradzili co dobrego do jedzonka moge tu jeszcze wprowadzić. Mam oczywiście zapiekanki, hamburgery, hot-dogi, flaczki, bigos, fasolke, frytki, kawe, słodycze, kanapki itp. ale chce to jeszcze rozwinąć. Dodam, że ze względu na nie za wielkie pomieszczenie i wymogi sanepidu nie moge tu zbyt wiele zdziałać. Jakieś np. obiady, jajecznice czy naleśniki nie wchodzą w gre. Co byście chcieli zjeść w takim miejscu? Będe wdzięczna za każdą rade :)

Gość :(nie placz kiedy odjadę:(
upieczoną , nadziewaną różnościami(ryż,warzywa,ser itp)paprykę:P

Gość facet z ...
może jakieś sałatki, chciałem Ci poradzić obiady domowe,ale piszesz,że obiady nie Całusy

Gość Taaaakaa
Kartacze... mmm na to mam zawsze ochotkę:)

pączki i oponki:P

hej odkad pamietam sandwicze sobrze sie sprzedawaly, na goraco, z serem, szynka, pieczarkami np, lub z tunczykiem i kukurydza i inne mieszanki, jak nop w warszawie petit lub oscar, ja osobiscie jestem od nich patologicznie uzalezniona

bułka z pieczarkami jak były kiedyś za komuny:P:P:P

" Mam oczywiście zapiekanki, hamburgery, hot-dogi, flaczki, bigos, fasolke, frytki," A jajecznice czy naleśniki nie wchodzą w gre?????

jaja! = salmonella:D

jajecznice + naleśniki+ jaja=salmonella

O tostach też myślałam, następny dobry pomysł :) Jesteście niezastąpieni normalnie :)

Gość jestem uziemiona
nivea, popytaj swoich klientów m- zbadaj to bezpośrednio możesz się przejść po pokojach urzędu i rozdać małą ankietę na temat tego co ludzie jedzą najchętniej w pracy itp, albo popytać wprost stałych bywalców baru, jak przychodzą do ciebie, co by chętnie widzieli w ofercie, na co mają ochotę itp... ja chyba bym tak zrobiła, nie chcąc ryzykować inwestowania w produkty, które nie zejdą na chybił trafił, to moge ci powiedzieć, że z mojego doświadczenia, że ludzie w biurach najchętniej kupują jakieś fajne duże kanapki (najlepiej z sosem jakimś), właśnie sałatki wszelkiego rodzaju, a ostatnio rzucają się na takie małe tortille (tortilla na zimno, w 2 kawałkach zapakowana w taki plastikowy pojemniczek jak kanapki w sklepie)

coś dla wegetarian .

Czytalam ale niekapowalam ze sanepid czepia sie jajec!!! Dlatego pytam,taraz wiem to bede szukala potraw bez jajcow. A Tylko kurzych ja????????????

Gość facet z ...
Chciałbym Cię poznać. Nie mam dziewczyny, a Ty wyglądasz na spokojną, miłą dziewczynę. Skąd jesteś ?

Gość facet z ...
Proszę Cię, żebyś mojego ostatniego maila nie traktowała jako molestowanie. Ja Ci nie chcę zrobić krzywdy.

Ziemniaki z foli z sosem czosnkowym lub innym Składniki 1 kg ziemniaków, 150 g masła, sol czosnkowa, 400 g jogurtu naturalnego, 2-3 zabki czosnku, sol i pieprz do smaku, folia aluminiowa Sposób przygotowania Ziemniaki w skorce umyc, przekroic na pol i wydrazyc srodek na obu polowkach, wlozyc do powstalego otworu lyzeczke masla i szczypte soli czosnkowej. Tak napelnione ziemniaczki zlozyc na pol i zawinac w folie aluminiowa piec ok.20 minaz beda miekkie. Upieczone ziemniaczki polac sosem z jogurtu naturalnego i 3 rozgniecionych zabkow czosnku, ktorego doprawiamy sola i pieprzem do smaku. o

Gość oooooooooooooooo
Moze rozne rodzaje kawki, np. latte, capucino, espresso, czekolada na goraco z bita smietana a do tego swieze ciasta. Panie w urzedach raczej lubia takie rzeczy podjadac. :)

Gość jestem uziemiona
nivea możesz kupić takie tortille gotowe, sprzedają takie gdzieś, bo widziałam na stacjach benzyowych, w żabkach itp a możesz też zrobić sama, tz. kupić hurtowo same placki, a nadzienie (kurczak, sałata, pomidory i sos - sama :) zawinąć, zapakować - u nas tak robią, chłopak sprzedaje taką porcyjke za 4 zeta, ludzie w większości zjadają na zimno - bo bardzo dobre, niektórzy sobie dpodgrzewają

Kanapki mam takie spore i to właśnie z sosem. Ludzi pytałam i pytam cały czas. Tylko, że oni chcą pierogi, kiełbase z wody, jajecznice a ja tutaj nie mam warunków do takich szaleństw :)

pierogi, kiełbase z wody- garnek z wodą chyba masz:D do pierogów wystarczy tylko okraska i juz;P

Gość facet z ...
Z jakiego miasta jesteś ?

Gość facet z ...
Może gaz z butli gazowej spróbuj.