Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po cesarce

Drogie Mamy- który krem na blizny najskuteczniejszy?

Polecane posty

Gość po cesarce

Witam, jestem 2 tygodnie po cesarce, niedawno miałam wyjęty już szew i lekarka zaleciła mi smarować bliznę Cepanem. Czytałam, że nie dość, że nieładnie (cebulowo) pachnie to jeszcze jest mało skuteczny. Może możecie polecić mi jakiś skuteczniejszy środek? Czy któraś używala takich specyfikow jak Contrctubex, Dermatix, Veraderm czy No-Scar?

Gość po cesarce
napiszcie co wam podzialalo i po jakim czasie a co okazalo sie nieskuteczne, czy cos pieklo itd.

wszystkie kremy na blizny powinno się smarować dopiero po 6 tyg od zabiegu mi ładnie wygładził cepan mam cieniutką kreseczkę

mi pomógł fibrolan na nacięcie krocza i smarowałam też rozstępy, które znacznie się spłyciły. Pewnie na bliznę na brzuchu też by było dobre. Jest na receptę i kosztuje ok 40 zł.

Używałam Cepan, ale dla mnie ten zapach jest nie do przyjęcia - miałam wrażenie, że wszyscy wokół czują ten smrodek, bo ja czułam... Zmieniłam na Contrctubex. Oba równie skuteczne!

Ja używałam cepan ale nie na blizne po cesarce. mi pomogl i zaczelam go uzywac tydzien po operacji.

Gość po cesarce
ktoś jeszcze?