Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość junoaaa

coraz dluzsze skurcze 35tydzien

Polecane posty

Gość junoaaa

Witam, odczuwam z dnia na dzien coraz mocniejsze skurcze przepowiadajace, nie bola, ale brzuch mi wiecznie skacze, teraz juz od 20min prawie mam bez przerwy, skonczyl sie na chwile i zaczal od nowa... Czy to znaczy ze zbliza sie porod? Jestem mniej wiecej 35-36tyg. Macie tak jak ja?

jak dla mnie skaczący brzuch to ruchy dziecka bo przy skurczu to brzuch tak twardnieje że nie ma prawa skoczyć ale dla pewności i świętego spokoju idz do swojego gin lub do szpitala niech ci ktg podłączą :) przełom 35/36tc jest już dość bezpiecznym terminem porodu ale jak się uda to lepiej by było później :)

Gość junoaaa
moze troche przesadzilam z tym "skakaniem" jak dzidzius wyoycha czuje wyraznie, ale dzisiaj od rana mam prawie non stop te skurcze, brzuch jak skała i regularnie tak odrobine sie unosi z prawej strony. Nie boli mnie jednak ani krzyz ani nic, do lekarza nie zadzwonie, bo nawet nie mam numeru, z reszta nie obrazajac nikogo ten czlowiek wyliczyl mi w jakis sposob termin na koniec grudnia, po dzis dzien nie da mu sie przetlumaczyc ze usg wszystkie mowia co innego (nie znalam dnia ostatniej miesiaczki powiedzialam mu mniej wiecej chociaz moglam sie o dobry miesiac pomylic bo mialam bardzo nieregularna) wiec on mi niewiele pomoze, do tej pory ustala mi wizyty na co miesiac. Ech, moze do tego szpitala pojde zapytac o ktg...

Gość lekarz wie
witam ja tak mialam w pierwszej ciazy nie wiedzialam dokladnie ktory to tydzien mialam nieregolarny okres z moich wyliczeni wychodzilo na poczatek sierpnia a lekarzowi od poczatku na usg wychodzilo o 3-2 tygodnie mlodsza ciaze i ten termin bralismy pod uwage pierwsze usg jest najbardziej wiarygodne co do terminu a w puzniejszej ciazy to lekarz dodatkowo bada dno macicy i dzieki temu wie mniej wiecej ktory to tydzien /miesiac ciazy wiec ja bym zaufala lekarzowi w takiej sytuacji:) pozdrawiam

Gość junoaaa
ale ten lekarz nie robi mi usg, oglada tylko robione przez innego lekarza. Mialam jedno z 2 sierpnia a wizyte u gina 3tyg pozniej i on spisal do ksiazeczki ciazy te 3tyg pozniej tydzien ciazy z usg sprzed 3tyg...