Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skaza czy nie ?????

po ilu dniach alergia??? POMÓŻCIE PROSZĘ

Polecane posty

Gość skaza czy nie ?????

Dziewczyny napiszcie proszę, czy zazwyczaj alergia na białko mleka krowiego objawia sie od razu(krostki na twarzy) czy może to byc nawet kilka dni od wypicia przez dziecko mleczka??? z gory dziekuje za odpowiedzi

Gość skaza czy nie???
czy nikt nic nie wie na ten temat?

Gość Ja mam tę alergię. I jest to
zazwyczaj kwestia kilku godzin, a w kolejnych dniach pojawia się w innej postaci na innych partiach ciała niż na początku. U mnie to jest tak, że jak ziem coś z mlekiem rano, to po kilku godzinach (zazwyczaj pod koniec dnia) mam egzemę na palcach dłoni, w następnej dobie mam wypryski na twarzy (szczęka, czasem szyja), następnie przenosi mi się egzema lub egzema z krostkami na głowę (owłosioną część głowy w okolicach uszu), czasem robią mi się plamki egzemy w okolicach kolan na łydce, albo koło łokcia (tzn. placki łuszczącej się skóry). Po wyeliminowaniu mleka i pilnowaniu diety wszystko schodzi w ciągu 2-3 tygodni (albo jakoś tak... nigdy nie liczę tak dokładnie dni). Czasem lubię sobie zgrzeszyć. ;) Wczoraj wstrzyknęłam sobie bitą śmietanę w sprayu prostu do buzi :P więc dziś mam już nowe krostki na szczęce. Shit.

Gość a dziekuje to gdzie? :/