Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryba na obiaad

kupiłam morszczuka fujj

Polecane posty

Gość ryba na obiaad

zrobiłam na parze i wyrzuciłam, smród;/ Jak Wy podajecie dzieciom ryby? kupujecie mrożone czy jakie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja kupuję tylko dorsza albo solę robię w jajku i mące pyszny jest no chyba że na wigilię jeszcze karpia obowiązkowo!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mrozone filety kupuje
gotuje, miele w maszynce do mięsa, dodaje utartej marchewki, lepie z tego paluszki, w bułce, w jaju i obsmażam. Bardzo chętnie zjadają inna opcja to filety panieruje, obsmażam a potem zalewam przecierem pomidorowym, albo zmiksowanymi pomidorami, dodaje dużo startej marchwi, selera i pietruszki, ziele angielskie, listek laurowy, przyprawy i dusze 20 minut pod przykryciem. Też pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryba na obiaad
tzn smażysz ale mrozona czy nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhkbjn
ja bardzo czesto kupuje pstraga albo lososia, to sa jedyne ryby ktore zje moj maz, pstraga nadziewam lisciem laurowym, i kremowym serem z ziolami, wyciskam duzo cytryny, posypuje sola morska, i polewam oliwa z oliwek, wszystko obwiazuje grubsza nitka, zapiekam w folii kolo 25 min, zalezy jak duza jest ryba, co do lososia to robie sprawdzony przepis z philadelphi marynuje filety z lososia w cytrynie, ziolach, soli morskiej i oliwie z oliwek, na filety nakladam phil. z ziolami. posypuje zmielona bulka, i starta skorka z cytryny, to akurat zapiekam w naczyniu zaroodpornym a jak nie chce ci sie nic wymyslac, to proponuje umyc rybe, wyjac osci, duuuuuuzo cytryny, soli, oliwy, i oregano, w folie i do piekarnika na jakies 25 min, rybka wychodzi mieciutka i aromatyczna, z ryzem mniam, a jak dziecko nie lubi ryzu, to moze wlasnorecznie zrobione frytki,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhkbjn
co do ryb mrozonych, fuj, filety z ryby mrozonej pasuja tylko do ryby po grecku, na nic innego sie nie nadaja..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×