Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vbxc,bgvcg

ZGRUBIENIE POD PRAWĄ PACHĄ - TO POWIĘKSZONY WĘZEŁ? BOJE SIE...

Polecane posty

Gość vbxc,bgvcg

Mam takie zgrubienie juz pół roku. Wtedy pokazałam to lekarzowi ( bo przy okazji miałam grypę) i powiedział mi, że to nic takiego. Ale ja to mam cały czas:( Nie boli mnie, ani nie przesuwa się. Lewą pachę mam normalną, ale pod tą prawa jest wyraźne zgrubienie, teraz nawet gołym okiem troszke widac:( nie wiem, czy udac sie z tym do ginekologa, bo to moze cos od piersi? cos z horomonami? mam 20 lat.

Gość rnhte ukbhfjguyh
a masz guza, takiego twardego jakbyś miała coś pod skórą?

Gość zrob usg
idz do lekarza i popros o skierowanie na usg

Gość vbxc,bgvcg
tak, to jest twarde:( ale czy to guz to nie wiem, twarde, nie przemieszcajace sie

Gość zrób morfologię
każdy powiększony wezeł może oznaczać coś złego.....

Gość vbxc,bgvcg
robiłam morfologie krwi 2 miesiace temu i wyszła bardzo dobrze.

Gość zrób morfologię
mam wyniki przy sobie? podaj WBC, LYM, PLT

Gość a ja :(
mam jakąs gulkę w pachwinie, też chyba powiekszony węzeł do tego boli jak dotykam. teraz przechodze dość mocne przeziębieni, myslicie ze to od tego?

hej nie chcce was straszyc ale tak mialam w pachwinie najpierw mysleli ze to uwieznieta przepuklina udowa ale jak mnie otworzyli to sie okazalo ze to zaropaily wezel chlonny lepiej idz do lekarza ogolnego on ci powie co dalej :) lepiej idz jutro bo naprawde ja mialam taka mala luleczke jak pol malego paznkocia u nogi a uroslo mi to na 3.5cm wiec nie lekcewarz tego

o kurde :( zmartwiłam się jeszcze bardziej, bo nie dam rady teraz pojsc do lekarza. jestem za granicą i nie mam takiej mozliwości.

Gość vbxc,bgvcg
zaraz podam ci wyniki tych badan jestes? [zgłoś do usunięcia] zrób morfologię

Gość vbxc,bgvcg
WBC 6,1 LYM 38 PLT 153

a tam nie mozesz sie udać??? nigdy nie wiadomo co to jest nie chce cie straszyc ale po wlasnym doswiadczeniu wiem jak sie czujesz i boisz musialabys sie zbadac koniecznie to moze byc zwykly polip czy jakis nieszkodliwy guz albo zap od golenie i wlosek ci wrosl pod skore jest tysiac mozliwosci musisz to jakos zalatwic zanim przerodzi sie w to cos grozniejszego u mnie moglo sie skonczyc uszkodzeniem aorty udowej bo ropa po niej sciekala ale szybko poszlam do lekarza i tak latalam miedzy szpitalem a przychodnia przez tydz :/

przyjechalam na 2 miesiące, został mi miesiąc, nawet nie wiedziałabym gdzie mam sie udać i czy leczenie tu jest za darmo. ale czy mozliwe jest, ze to od przeziebienia?

Gość vbxc,bgvcg
pdobno węzły się przy infekcjach własnie powiekszaja i bolą.... ja mam gorzej bo jakies cholera wie jakie zgrubienie twarde niebolące, wrózy to niedobrze:(

Gość zrób morfologię
wyniki w normie, ale trombocyty dosyć nisko (PLT) bo dolna granica to 150 ( gdzie nie gdzie 140), ale to akurat bez większego znaczenia w tym przypadku. przy węzłach najważniejsze są WBC. masz w normie. ja na Twoim miejscu poszłabym na usg piersi bo to faktycznie może byc od piersi choć nie musi. na takim usg od razy sprawdza się węzły pod pachą i będziesz wiedziała o ile jest powiększony. spytasz też od razu radiologa jak to wygląda i czy jest się czym martwić. prywatnie koszt 50zł. ja tak bym zrobiła