Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o zdanie

Mąż nie zdał starej matury z polskiego... teraz będzi zdawał nową- pytanie

Polecane posty

Gość prosze o zdanie

w tym roku szkolnym będzie poprawiał maturę z j. polskiego. On pisał jeszcze w starym systemie. Czy sądzicie, ze ma w ogóle jakies szanse zdać tę nową maturę? Ja byłam zawsze z polskiego piątkowa, oczywiście pomogę mu, ale sama nie mam pojęcia o tej nowej maturze... Sądzicie, ze wspólnie damy radę?

ma szanse, trzeba być debilem żeby nie zdać obecnej matury z j. polskiego, jeśli umie czytać i rozumie czytany tekst to nie będzie miał większych problemów, właściwie to ta nowa matura z j. polskiego sprowadza się do rozumienia czytanego tekstu i nie wymaga wielkiej wiedzy aby ją zdać

Gość prosze o zdanie
Mam nadzieję, kilka lat już minęło, od kiedy uczył się ostatni raz, mi zresztą od matury też już trochę poleciało... trochę się boję, ja go do tego namówiłam, dla jego dobra. Szkopuł jest taki, ze mąż ma taką pracę, która zabiera mu bardzo, bardzo dużo czasu. Na naukę będziemy mogli poświęcić tylko weekendy

Gość prosze o zdanie
no wlasnie ja w ogóle nie wiem, na czym polega ta nowa matura, sama będę musiała się trochę zorientować, jak to teraz wygląda

Gość prosze o zdanie
dowiadywał się u dyrektora szkoły, może zdawać, sam pisał w 2005 roku

znajomość lektur? daj spokój... w liceum dwie lektury przeczytałem, a reszta wyłącznie streszczenia i zdałem, przecież nawet to wypracowanie opiera się na tekście który jest do przeczytania

Gość prosze o zdanie
a w ogóle, czy ta nowa matura tez jest, jak dawniej, w maju, czy w kwietniu?

nei jest trudna,czasem klucz jest idiotyczny,to prawda,sciagnij sobie pare przykladowych arkuszy maturalnych z kluczem(odpowiedziami) bys miala rozeznanie,a przede wszystkim twoj maz,jak to mniej wiecej wyglada...

Gość prosze o zdanie
robi błędy :O

Gość fghfn
czyli musial byc po technikum, bo w 2005 byla juz obowiazkowo nowa matura dla licealistow.

Gość prosze o zdanie
tak, chodził do technikum. Ale jak to seobie zaznaczy? przecież trzeba mieć orzeczenie...

Gość prosze o zdanie
no niby tak... ale nie wiem, jakies wydaje mi się do glupie, zeby 26- letni chłop szedł do proadni o orzeczenie o dysleksji

Gość chuchro
Kupić dobre repetytorium. I do nauki :) Aha- i jak najwięcej testów przerabiać.