Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozowa pom

Jeden wnuk wazniejszy od drugiego???

Polecane posty

Gość rozowa pom

Dlaczego moja tesciowa zachwyca sie tylko jednym wnukiem ,tylko jednym sie opiekuje, tylko o jednym opowiad same superlatywy po rodzinie ? Mamy dzieci w tym samym wieku ,a dla niej istenieje tylko ten jeden. A mi smutno i przykro. Maz tez to widzi i mu jeszcze bardziej przykro bo to jego matka. Jak jej uswiadomic ,ze ma jeszcze inne wnuki?

Gość a drugi wnuk jest po córce
siostrze twojego meza ?

Gość rozowa pom
wlasnie nie - od brata.

twoj maz powinnien z nia porozmawiac przedewszystkim to jest straszne tak dzielenie dzieci :O tamto zlote a tamto takie ot tylko jest znalam taka jedna kobiete ktora miala 3 dzieci i jednego synusia tak sobie obrala ze szok , tylko jej synus choc w mojej rodzinie ciocia tez tak robila to jest straszne , i smutne dla 2 dziecka ktore nie jest faworytem :(

Gość rozowa pom
Gdyby miala siostre - to wiem ,ze takie sytuacje zdarzaja sie czesciej ,ze niektore matki wola dzieci swoich corek - widzialm juz takie sytuacje ,ale to jest brat- sa rok po roku... i az przykro.

Gość rozowa pom
Nie da rady z nia porozmaiwam ,bo zaraz krzyczy . A ja widze mine mojego meza jak slyszy ,ze jego matka co weekend opiekuje sie drugim wnikiem bo tamci ida imprezowac. Jak my poprosimy o pomoc to najpierw sie zastanawia ,a potem z wileka laska sie zgadza . Chyba ze akurta cos zaplanowalal - co i tak potem nie dochodzi do skutku (wymowki).

Gość a moze..............
A moze po prostu twoje dziecko nie bardzo daje sie lubic a tamto wrecz przeciwnie. Sa takie dzieci :O Nie da sie ich lubic chociazby nie wiem co. Babcia tez czlowiek ;-)

moze ciebie nie lubi lub lubi bardziej drugą synowa Lub wy cos powiedzieliscie , nie zgodziliscie kiedys z jej zdaniem , ale dzieci nie powinny byc temu winne

a swoich synów równo traktuje ?

Gość rozowa pom
Dzieci sa porownyw9alni0 grzeczne - i tu moge stwierdzic calkiem szczerze ,ze nasze troche lepiej rozwiniete. Co do zachowania - tez mozna je prownac - uwierzcie mi, nie jestem matka wychwalajaca wlasne dzeicko ponad niebiosa. Nasze wymaga nawet mniej opieki od tamtego. Co do stosunku do jednej i drugiej synowej - to tu macie racje -mnie nie lubi, bo mowie co mysle. Ale chociaz synow powinna kochac tak samo. My sobie dobrze radzimy w zyciu ,oni nie. Ja pracuje ,moj maz tez. Ona siedzi w domu bez pracy ,a szwagier - od firmy do firmy ...co pol roku gdzie indziej. CZy o to chodzi? Zal jej ich ,ze sobie nie radza??? Ale dlaczego maja na tym cierpiec dzieci?

Gość a moze..............
rozowa pom twoja opinia nigdy nie bedzie obiektywna ;-) co jest zreszta calkiem normalne. Ja generalnie lubie wiekszosc dzieci ale mam w rodzinie takie jedno, ktore wrecz nie znosze :-( Nie jest niegrzeczny, jest calkiem inteligentnym chlopcem a nie moge sie do niego przekonac. Ma w sobie "cos" czego nie traie. Tu sytuacja jest o tyle trudna bo to babcia ale...babcia tez czlowiek ;-) W dodatku jak sama napisalas nie lubi ciebie. Moze dziecko jest podobne do ciebie. A tamto do jej syna? Pewnie nic z tym nie zrobicie bo na lubienie czy nie lubienie kogos nie ma rady, niestety.

Gość rozowa pom
Ta sytuacje obserwuje wiecej osob - nie tylko my. I wszyscy sa zdumieni jej zachowaniem. I to nie chodzi o zachowanie dziecka. Mozemy do niej nie dzwonic przez tydzien a ona i tak sie naszym nie zainteresuje - z tamtym siedzi za to non stop , kupuje mu kurteczki, wozi tu i tam - karuzele i te sprawy. Nawet jesli wie,ze nasze jest chore to nie zadzwoni zeby spytac o zdrowie. Nikt mi nie powie, ze to ma cos wspolnego z tym ze za mna nie przepada...jak cos chce to zadzwoni - i zapyta o pomoc. Ale o wnuka nie?!

Gość janinina
Nic z tym nie zrobisz raczej. Jakbyś miała do czynienia z normalną, rozsądną osobą, babcią, to ona by sie przynajmniej STARAŁA traktować wnuków równo. Niezaleznie od tego, czy druga synowa jej bardziej pasuje,c zy nie - bo tu chodzi o kontakt z wnukiem, a nie z synową. Ale tu masz jakąś taką trochę pierdolnietą babę, która jakieś swoje animozje z nie wiadomo kąd przenosi na niewinne niczemu dziecko. Po prostu przyjmij, że tak jest i już. Przeciez jej nie przekonasz, że ma twoje dziecko lubic tak samo, że ma do niego mieć więcej sympatii. Może jeszcze kiedyś samo jej się odwidzi, ale raczej z zewnątrz na to sie nie wpłynie. A jak teść?

Gość janinina
No i faktycznie moze być, ze twoje dziecko ma cos z ciebie, czego ona w tobie z całego serca nie cierpi i akurat ta rzecz ja wkurza też w twoim dziecku. To moze byc jakaś totalna pierdoła, ale jej to zawadza i już. Nie przejmuj się, skup sie na innych członkach rodziny i nie dziob nad tym za bardzo

Gość __maly__geniusz__
http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-polskie-litery-i1294488593.html Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. W zestawie znajdują się polskie litery!!!!!!! Do sprzedania posiadam również cyferki oraz zestawy o wysokości 19,5 pytania na maila maly.geniusz@wp.pl http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1294488626.html

Gość rozowa pom
:( wiem ,ze tego nie zmienie. Mamy wspanialych przyjaciol, mamy tez reszte rodziny ,ktora zawsze chetnie sie z naimi spotyka - nasze dzieci razem sie bawia , u siebie nocuja i w ogole jets kontakt. Z wszystkimi - tylko nie znia. A dla mnie babcia to byla zawzse osoba godna zaufania ,do ktorej moglam sie przytulic i wyzalic. Niestety moje dziecko tego nie bedzie mialo. Dobrze ,ze jest jeszcze moja mama . na nia moge i ja i moja rodzina zawsze liczyc ,a wnuki sa dla niej wszystkim.

Gość janinina
moja babcia tez dzieliła wnuki - od kazdego dziecka babci jeden wnuk byl dobry, a drugi zły; nic nie poradzisz, jak ktos ma takie dziwactwa, to ich raczej nie zmieni pod czyimś wplywem

Gość ja daje mleko Gerber 3
U mnie to samo, ale co zrobic? Zyje dalej, moje dzieci tez. Juz ten starszy nie chetnie idzie do babci, wogole o niej nic nie mowi, a drugi jest jeszcze zamaly, zeby cos skumac,a za druga babcia szaleja oboje... Ja sie nie przejmuje ta sytuacja, dzieci widza i koduja to wszystko, w przyszlosci same sie odpalca- jak to postepuje tak ma, nic nie pozostaje odlogiem......