Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmazynowy kwiat

Zycie codzienne:-)

Polecane posty

Gość karmazynowy kwiat

Wzielo mnie na filozofowanie dzisiaj wiec chce wam zadac pewne pytanie: Ludzie, powiedzcie mi prosze dlaczego wszystko w zyciu jest takie nudne i meczace? Nawew jak juz pracujesz, masz partnera/partnerke i mieszkacie sami?Kazdy dzien nie rozni sie prawie od poprzedniego-do pracy, z pracy, do pracy, z pracy... Obiad , czasem jakis wyjazd i znow to samo. NUDY!

Gość marietkawww
Też czasami się nad tym zastanawiam. Większość dni wygląda tak samo. Ech co za monotonia...

Gość karmazynowy kwiat
No dalej ,wypowiadac sie:-) Nie wieze ze nikt nad tym nie myslal?......

Gość karmazynowy kwiat
Milo slyszec, ze ktos tez sie nad tym zastanawia.Tak jakos czlowiekowi sie "lzej robi na sercu" ze nie jest sam i inni postrzegaja to podobnie...

Gość marietkawww
Czasami myślę że tak to już musi być i jak patrzę na nastolatki to zazdroszczę im tej beztroski:(

Gość to proste jest
Bo Polacy są biedni , cały czas albo pracuja na etacie, albo dodatkowo, albo robią zakupy i sprzatają w domu. Nie mają czasu ani pieniędzy na relaks, basen, tenisa czy inny sport, muzeum, teatr itp. Żle sie odzywiają, palą papierowy i naduzywaja alkoholu.Więc organizm się buntuje i człowiek się wypala i zawodowo i prywatnie.

Gość karmazynowy kwiat
Tu nawet nie chodzi o to,ze jest zle. Bo nie jest. Jest po prostu tak NORMALNIE. Taka rutyna, zero czegos ekstytujacego. Dni mijaja i wszystko wyglada podobnie. Wiem,ze to zabrzmi tragicznie ale czasami naprawde egzystencja przecietnego czlowieka mnie meczy i nuuuuudzi niesamowicie. Po co to wszystko niby jest?Do czego to zmierza?

Gość marietkawww
Mam nieraz ochotę rzucić wszystko i szaleć, szaleć ale niestety trzeba pracować i zarabiać. Co prawda zdarza mi się zaszaleć ale to juz nie jest to co kiedyś, bo mam świadomość, że weekend się skończy i znowu szare życie wróci.

Gość w tej powtarzalności
trzeba umieć znaleźć urok. to spokój, bezpieczeństwo, pewność i szansa na dostrzeżenie dni wyjatkowych. gdy ktoś codziennie jada kolację w restauracji, zawodowo podróżuje do Wiednia lub zawodowo uprawia seks to już nie są to dla niego przyjemności a w moim nudnym życiu a i owszem..:P

Gość w tej powtarzalności
ja kiedyś baaaaardzo szalałam. to też mnie znudziło. spowszedniało. teraz cieszę się normalności i spokojem.

Gość teraz szczęśliwa i zadowolona
bez przesady, życie nie jest nudne. rzeczywiście, do pracy trzeba chodzić, no chyba, że urodziło się milionerem. gotowanie też może być fajne... zresztą nawet wyjazd za miasto w weekend może być fajne, spacer za rękę z ukochanym/ą wypad do kina, na ściankę "urozmaica" wolne chwile. wydaje mi się, że zrzędzisz jak stary dziadek. ile masz lat? :P

mhm no nie jest łatwo fakt praca dom dziecko i tak w kółko ale cóz bywa i fanie spacery, wycieczki ( z tym że dla mnie wycieczka to cała wyprawa :O he he małego spakować ubranka w razie czego i przeprawa promowa eh.. ) obecnie jestem uziemiona 2 tydzień bo synuś chory

Gość qak qak
moje zycie nie jest nudne.. nie nudzi mnie gotowanie z nim.. spedzanie czasu na ogrodzie, siedzac leżac bawiąc się z psem .. robiąc glupie porządki.. Chodząc do kina.. lexzac i ogladajac filmy.. mam jeden dzienwolnego i jeden dzien pracuje więc spotykam się na kawke z dziewczynami. A tu zapraszamy do siebie znajomych a tu idziemy do nich.. a tu do jakiegos klubu :) a tu odwiedzamy rodzinke na wsi... a tu jedziemy do nas w góry i odpoczywam razem... milion reczy robimy, milion rzeczy nas ciesyz i wcale zycie nie musi być nudne...

Gość karmazynowy kwiat
26:-)

Gość qak qak
fakt faktem nie mamy dziecka ale weekendowa noc moze byc nasza.. dziecko w nocy u jednych dziadkow czy drugich da rade spać.. a my mozemy wtedy szalec:) .. W góry z dzieckiem też mozna jechac.. na spacery.. do kina już nei bardzo ale na rodziców mozemy liczyc :)

Gość marietkawww
Tez prawda, że siedząc i narzekając nic nie osiągniemy, trzeba cieszyć się z każdej drobnej rzeczy.

Gość qak qak
i ciesze się że nie mam inne podejscie do zycia niz ty...

Gość karmazynowy kwiat
Ok. Czasami robimy ciekawe rzeczy-kino,wyjazd itp. Ale jakby tak "z gory" na to popatrzec to i tak wszystko wkacu przeradza sie w rutyne. I znow zaczyna sie monotonia, i znow to samo, i znow do pracy do domu, obiad, dziecko, tesciowa, itp. itd. Nudddyyy.... Przepraszam-wiem ze to brzmi okropnie, ale taka jest bolesna prawda.

Gość qak qak
to Ci współczuje :D bo ja tak nie mam :) naprawde nie mam na co narzekać bo dla mnei jest idealnie...

Gość qak qak
czego ty chcesz od zycia? co Ty byś chciałą robic??

mi też sie podoba jak zyje ja mam daleko rodzinę więc nie mam z kim zostawić by wyjść do kina ale nie narzekam z dzieckiem tez można super żyć

Gość Karmazynowy kwiat
Pwenie mieszkasz w uk,co?:-)