Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NOWa narzeczona

fotograf

Polecane posty

Witam, Właśnie się zastanwiam nad fotografem i znalazłam pewną stornę. W odpowiedzi na moje maile okazalo sie, ze aby przyjechac na miesjce musi pokonac 300 km i bierze za to 300 zl, sesje podzielil sobie na kilka czesci i kazda kosztuje kilkset zl - calosc wyszlaby za ponad 6000 zl. Oddzielna oplata na pierwsze 40 zdjec - 2000, przygotowania 500, poczatek wesela 500, zostanie do 1 w nocy kolejne 500, krotki plener w dniu slubu 500, plener generalny 1000, sesja narzeczenska 800 - razem wyjdzie prawie 6000 zl ... Wszystko mi wyliczyl wg stawek, myslalam, ze przy takim sporym pakiecie moge liczyc na jakakolwiek znizke, niestety nie ... Zdjecia ładne, ale czy warto ? ? ? Jakie sa srednie ceny >

Gość KASIULA NR 2
A skąd jesteś?

Gość a jest to jakis ogolnejslawy
fotograf czy tylko domowy 'artysta' ktory ogranicza sie do robot chalupniczych typu wesela i mysli ze jest zaraz karlem lagerfeldem?

Gość a jest to jakis ogolnejslawy
robot chalturskich* nie wiem skad mi chalupy na mysl przyszly ;)

Hehe :) nie mam pojecia, nie znam całego światka fotografów polskich :) Ale mysle, ze jest dosyc dobry jak na moje oko, jego zdjecia sie wyrozniaja. Jednak zajmuje sie raczej tylko slubami albo przynajmniej na tym sie skupia ,bo widzialam, ze nalezy to FPFS.

Na pewno Wam już tą zniżkę wliczył do tych cen. ;) To dobra kwota jak na przyszły rok i tak rozbudowaną ofertę jeśli fotograf rzeczywiście robi świetne zdjęcia. :)

Hm ... raczej nie, bo wyslal mi tabelke z cenami za kazdą część imprezy, wiec wydaje mi sie, ze nie przewiduje dla mnie specjalnego rabatu. Mam sie tylko zastanowic, na ktore partie sie decyduje i sobie to sama zliczyc. Ile bierze sredni fotograf ? ile najtanszy ? ile najdrozszy (w granicach rozsadku) ? z ciekaowsci pytam, bo akurat nie mam cisnienia, zeby zamowic fotografa nr 1 w Polsce.

Średnia półka to 2500-5000 zł. Najdrożsi biorą ok. 12000-15000 zł za ślub. Najtańszy, no znajdziesz już od 900 zł. ;)

Gość KASIULA NR 2
Ja miałam ok 3000zł od błogosławieństwa począwszy na poprawinach skończywszy+oczywiście sesja w plenerze

Czyli on zalicza się do średniej półki, która mnie w zupełności zadowala ;) Ale mimo wszystko wychodzi drogo ... Albo może nie orientuję się w cenach ... w sumie moglabym zrezygnowac z tego zeby został do 1 w nocy i pleneru w dniu slubu, skoro pozniej i tak bedzie docelowy. Wychodzi, więc 5 tys a to i tak niemało ... Macie namiary na dobrego fotografa za 'nieco' mniej ?

Gość zrobie za darmo
w zamian za zdjęcia do portfolio :)

Dziekuję, ale wolałabym kogoś doświadczonego. Obecnie jest coraz więcej fotografów ślubnych zaraz po kursie, jednak nie tego szukam. Mam pewną wizję i muszę najpierw zobaczyć prace, żeby póżniej się nie rozczarować. Nie chcę czegoś za darmo, ale też nie za wielką kasę, bo cena nie zawsze idzie w parze z jakościa.

My płacimy 8000 zł za sesje narzeczeńską, przygotowania, ślub, wesele, poprawiny i plener w dniu osobnym. :) http://okamgnienie.pl/blog/ Nie znam rynku północnego ale z tego co wiem to fotografowie są raczej mobilni. Mogę ci polecić Pracownie Wspomnień - http://www.pracowniawspomnien.com/ Może Gubałę - http://www.gubala.pl/ Martę Potoczek - http://www.martapotoczek.com/ Cała reszta już ma wyższe ceny.

W takim razie myśle, że całkiem podobne ceny, bo ja nie będę miała poprawin ... A jakby nie patrzeć to kolejny dzień, więc pewnie chciałby jeszcze za nocleg itd. A jego zdjęcia są cudowne. Od razu wiedziałam, że to ma być on ... Sama nie wiem

Gość do naszej Zia86
Zia86 ja widziałam zdjęcia takiego Warszawskiego fotografa za 8000 zł. Młodzi wstydzili się pokazywać te super zdjęcia. Brat panny młodej który jest totalnym amatorem zrobił o wiele ładniejsze i ciekawsze zdjęcia. Zdaje się że ceny aktualnie nie biorą się z umiejętności robienia zdjęć tylko z umiejętności wypromowania poprzez internet i układy z pismami ślubnymi swojego nazwiska lub firmy. Udawany artyzm to totalna porażka dla zdjęć ślubnych które maja być pamiątką. Jak widzę zdjęcia w dziwnych mało naturalnych kolorach z ostrością tylko na jedna osobę z wielu osób będących na zdjęciu to mnie krew zalewa. Strony fotografów są specjalnie preparowane aby zachęcić do kontaktu z fotografami. Portfolia daleko odbiegają od tego co fotograf potrafi zrobić. Wystarczy przyjrzeć się stronie podanej przez KASIULĘ NR2 http://www.fotofokus.pl/ aby zobaczyć jak ta strona jest zrobiona pod manipulowanie oglądającymi. Co zdjęcie to inna para. Czy fotografowi tylko wychodzi jedno lub dwa dobre zdjęcia?

Gość ciekawska83
to moze daj adres jego strony i zobaczymy czy te zdjecia faktycznie tyle wartają ;-)

Gość pytanie do zia86
Zia, a Tobie nie przeszkadza, ze Twoje zdjecia sa takie same (w tych samych miejscach, podobne pozy) co te zdjecia z blogu ktory wkleilas? Nie wolalabys miec jakichs "swoich"?

My widzieliśmy prace naszego fotografa, poza tym mamy zdjęcia z sesji narzeczeńskiej i bardzo nam się podobają. :) Tak,że ja jestem spokojna bo taki styl zdjęć nam po prostu odpowiada. :) Nie są takie same, jesteśmy na nich my więc już są inne. :)

Gość pytanie do zia86
Wiem ze masz juz zdjecia narzeczenskie, wlasnie przeciez o nie pytam - bo bardzo duzo sie powtarza i pomyslow i lokalizacji (mimo ze patrzalam tylko na bloga) a mi sie wydawalo ze Ty jestes bardziej taka indywidualistka. Zle mi sie wydawalo, ale fajnie, ze sie Wam podobaja, masz racje, sa Wasze i w zwiazku z tym sa juz inne. :)

Gość zdecydowanie za dużo jak
na takie zdjęcia...mój fotograf robi baaaaardzo podobne i płace 3 tys. może zdjęć będzie troche mniej, ale nie opłaca się dać aż tyle...serio nie warto

Gość Pyrogród
NOWa narzeczona jak się cieszymy że podałaś ten link. Już myśleliśmy że nikt go tu nie poda. Nie ma jak zalogować czarno napisać kilka tekstów i już jesteśmy całkowicie wiarygodni dla innych uczestników forum. Czyżby najlepszy lobbista w branży foto ślubnej nie miał zleceń?

Hm ... właściwie to nie miałam zamiaru nikogo tu reklamować. Adres strony znalazłam na pierwszym lepszym portalu ślubnym i chciałam zapytać o cenę, bo uważam, że jest dosyć drogi. Mam jeszcze namiary na paru innych i się zastanawiam, gdyż sama właśnie zaczynam planować swój ślub :) Nie musicie być aż tak nieufne względem każdego kto tu zagląda. Jakieś inne opinie ?

Zbigniew Kruk to górna półka polskich fotografów. Nie jest to mój ulubiony styl zdjęć ale zdjęcia są bardzo dobre. :) Myślę, że powinnaś się skusić, będziesz zadowolona. :)

Gość ciekawska83
tez mi sie wydaje, ze w tej cenie można znalesc lepszego fotografa - popatrz choćby nawet na te linki wymienione wyżej - niektóre klasa wyżej. A dopłata za plener tego samego dnia to przegięcie bo skoro fotograf i tak jest z wami to co za różnica co robi?

A co jest nie tak z jego stylem ? Tzn co masz na myśli ? Bo ja jak na razie przeglądałam niewielu f. i nie widzę jakiejś dużej różnicy ... A wolę się poradzić na forum, z tego co widzę to ludzie tu na każdy temat piszą :) a ja nie chcę trafić na zupełnego amatora.

Nic nie jest. :) Widzisz ja po prostu wolę tzw. "kolorowe obrazki", czyli dość obrobione zdjęcia. A tutaj jest drugi typ czyli bardziej naturalnej fotografii, bardziej reportażowej. :)