miauczydelko 1 Napisano Październik 27, 2010 czy ktos z Panstwa ubiegal sie o podzial zgromadzonych na ofe funduszy? nalezy sie polowa...oboje czyli ja i moj obecnie byly maz nalezymy do nacjonale nederlanden..mam zamiar sie ubiegac o polowe ....bo kiedy nie pracowalam wychowywalam nasze corki...jutro sie wybieram do funduszu ...nie wiem jak mam to zalatwic bowiem przeczytalam ze trzeba to zalatwic przez sad... prosze o odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość płacący Napisano Październik 27, 2010 Podział majątku dorobkowego może odbyć się: - sądownie - notarialnie - w drodze umowy cywilnoprawnej między stronami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lamella Napisano Październik 27, 2010 jeśli chodzi o składki OFE, to wystarczy umowa między wami - każde OFE ma taki wzór. Ale do tego naturalnie trzeba waszej zgody. Inną opcją jest załatwienie sprawy przy okazji podziału majątku w sądzie - wtedy musi być wyraźne stwierdzenie w jaki sposób składki są podzielone. OFE nie respektują zapisów ogólnych - np. "powyższy podział wyczerpuje wzajemne roszczenia stron". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maiuczydlo, nie zapomnij Napisano Październik 28, 2010 przeniesc prawa wlasnosci na swojego nowego partnera, gdy juz ograbisz swojego byłego męza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ika 1233 Napisano Październik 30, 2010 a TY nie mialas skladek na ofe??? Tylko maz mial , ze chcesz podzialu? jak to jest , bo nie orientuje sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przecież wyraźnie laska Napisano Październik 30, 2010 pisze, że NIE PRACOWAŁA , bo wychowywała dzieci. to skąd miała się forsa gromadzić na jej OFE? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miauczydelko 1 Napisano Listopad 1, 2010 przed slubem pracowalam a po urodzeniu pierwszej corki nie ..potem miedzy jedna a druga tez pracowalam ..okolo 2 lat..po urodzeniu drugiej ze wzgledu na jej zdrowie bylam w domu ....okolo 10 lat mam nieskladkowych ... sad odrzucil pozew bylego o podzial majatku ze wzgledu na to iz nadal mieszkanie w ktorym jestem (chwala bogu) jest komunalne...czy on bedzie jeszcze raz skladac swoje roszczenia kiedy ja zloze o podzial na ofe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach