Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lecezagranice

Samolot - bagaż podręczny

Polecane posty

Gość lecezagranice

Jutro wylatuje do Irlandii i mam pytanie do osób które ostatnio podróżowały samolotem. Chodzi o bagaż podręczny. Czy oprócz zwykłej torby (bagażu podręcznego w którym mam ubrania) mogę mieć przy sobie torbę z laptopem? Słyszałem, że można mieć tylko 1 torbę i laptopa będę musiał wsadzić do ubrań, czy to prawda?

Tak, można mieć tylko jedną torbę, nawet malutkiej torebeczki nie można mieć. Ale wsadź torbę z laptopem do tej torby, zaraz po przylocie będziesz ja sobie mógł wyciągnąć.

Tak, można mieć tylko jedną torbę, nawet malutkiej torebeczki nie można mieć. Ale wsadź torbę z laptopem do tej torby, zaraz po przylocie będziesz ja sobie mógł wyciągnąć.

Gość lecezagranice
Przeczytałem na stronie Ryanera: "torebki, teczki, komputery przenośne, zakupione produkty, aparaty itp. mogą być przewożone tylko w dozwolonej 1 sztuce bagażu podręcznego", więc chyba Madzia_Młoda ma niestety rację. Nie mogę jednak znaleźć jak to jest z jedzeniem, można zabrać coś na pokład? Jakieś kanapki czy coś? I jak to opakować, jeżeli można?

Zależy, co tani przewoźnik ma w regulaminie. Czy to "tradycyjna" linia.

mi sie zdarzylo wlozyc bagaz podreczy i laptopa do worka na smieci - aby spelnic warunek jednego bagazu... pisze to serio

Gość to i owo balonowo
możesz mieć laptopa osobno. tak samo jak torbę podróżną + torebkę. madzia ty leciałaś kiedyś samolotem, czy tylko 'słyszałaś', że może być jedna torba. wprowadzasz ludzi w błąd.

Gość ja lecialam
Ryanair do Irlandii miesiac temu i musialam schowac torebke do plecaka bo u nich mozliwy jest tylko 1 torba jako bagaz podreczny- wiec bagaz podreczny to byl plecak i torebke kazali mi schowac do srodka, w plecaku tez mialam schowanego laptopa. wiec akurat w tej linii bardzo tego przestrzegaja.

Gość zmora2010
ja równiez leciałam tylko do Wielkiej Brytanii i tez musiałam torebke upychac w bagaż podręczny

Gość kto wie ile kosztuje ta
mala torebeczka foliowa na kosmetyki? widzialam ze mozna ja kupic na lotnisku ale nigdy nie kupowalam