Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maliboo

co myslicie o wikileaks?

Polecane posty

Gość maliboo

prawdziwy wyciek czy kolejna manipulacja ludem?

Gość maliboo
tzn. wlasciwie nie chodzi mi o cale wikileaks, a bardziej o ' war logs' (40 000 dokumentow o o wojnie w Iraku)

Gość maliboo
ktos sie wgryzl w temat?

Ale irackie służby bezpieczeństwa są jeszcze gorsze - torturują i zabijają Irakijczyków w tajnych więzieniach, takich jak to w Muthanna. W Iraku panuje po prostu bezprawie.

Gość maliboo
'Ale irackie służby bezpieczeństwa są jeszcze gorsze - torturują i zabijają Irakijczyków w tajnych więzieniach, takich jak to w Muthanna.' no wlasnie o to mi chodzi, niby jest przeciek, niby kontrowersje, bo 'zdarza' sie ze Amerykanie zabijaja cywilow, ale tak naprawde to wycodzi na to, ze jednak Irakijczycy wybijaja sie nawzajem. ?czyzby cos mi tu smierdzi, podejrzewam ze jednak skala masakr cywilow przez zolnierzy amerykanskich, brytyjskich (i niestety w jakims stopniu polskich), ze ta skala jest ogromna (wg nieoficjalnych rachunkow milion cywilow do tej pory) poza tym to co mowi iracki rzad i irackie sluzby bezpieczenstwa mnie nie interesuje, wiadomo ze to podstwione kukielki USA a nabieram podejrzen, ze te cale wikileaks to tylko przykrywka, ze niby cos wycieklo, ale tak naprawde chca sie wybielic taki 'social eingineering' czyli urabianie spoleczenstwa

Gość maliboo
rozmawialam z bratem przez tel wlasnie i twierdzi i po obejrzeniu tv wiadomosci o wikileaks powiedzial, z wychodzi na to, ze w duzym stopniu Irakijczycy wyijali sie nawzajem nie twierdze, ze nie, ale chcialabym znac prawdziwe statystyki: ilu cywiloew zginelo z rak koalicji ale zastanawiam sie czy te cale 'war logs' na wikileaks, nie jest po to, zeby zamydlic ludziom oczy

Gość maliboo
podnosze, moze ktos jest bardziej wgryziony w temat? ja sie tylko zastanawiam...

Gość maliboo
przegladal ktos dokumenty? wczoraj strona byla zawieszona, chyba za duze obciazenie