Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

flesz80

40 tysięcy

Polecane posty

Gość prawiczek 24 lata
sklep papierniczy ?

stary od zarypania wszystkiego!!!!! Przecież piszę że nie ma żadnej niszy w którą można by się wbić, podejrzewałam Cie o bardziej kreatywne pomysły!

ostatnio czytałam artykuł że kończą się środki na dotacje do własnego biznesu z Uni Europejskiej kilka województw od nowego roku wogóle nie będzie realizowało już programu. Są to sprawdzone informacje nie wiem z jakiego województwa jesteś może jest możliwość że jeszcze się załapiesz... ja gdybym była w twojej sytuacji to pewnie zainwestowałabym w lokal gastronomiczny ale związane to jest z moimi zainteresowaniami ty jesteś kosmetyczką... więc raczej coś w tym kierunku...

ja jestem z woj małopolskiego a dokładnie z Nowego Sącza. Byłam w tutejszej Nowosądeckiej izbie gospodarczej i 2go listopada rusza projekt. jest to projekt dla kobiet pt, moja firma też jest kobietą. Także myslę że jakąś szansę mam

handel - sklep kosmetyczny ubranka dziecięce współpraca z Producentami skuterów usługi- salon fryzjerski +kosmetyczny transport -przewóz osób nic więcej nie przychodzi mi do głowy

jeśli nie masz nic przeciwko to odezwe się jutro rano teraz mężuś każe mi iść spać:) lubię takimi projektami się zajmować to może do jutra coś fajnego wymyślę... zapisz sobie swój topic w ulubionych jutro rano napewno coś wymyslę i napiszę i może ci się spodoba

jesli chodzi o handel moje miasto jest bardzo rozwinięte w tej dziedzinie. Myślę ze jednak pójde w kierunku wykształcenia i założę ten mobilny salon kosmetyczny ale bardzo dziękuje Ci za zainteresowanie i pomoc:)

bardzo proszę:) w takim razie do jutra ja też już lecę do mężusia hihi bo biedulek czeka i czeka na mnie i doczekać sie nie może:P a swoją drogą kafe to niezły pożeraCZ CZASU. Dobranoc:)

Gość Kafe poradnik
Wiesz naprawdę trudno Ci coś doradzić. Jak sama zauważyłaś wszystkiego wokół jest wbród a jak ktoś wpadnie na coś oryginalnego to raczej sam wypróbuje i dlatego tego pomysłu nie zdradzi. A po za tym na kafeterii 90% ludzi to zbyt młodzi aby cos konkretnego doradzić.

ja bym jednak stawiała na salon kosmetyczny,u nas tez jest tego pełno,ale tylko w takim z pss społem (?) można wejść z ulicy i zrobić sobie hennę,a gdybym chciałą coś więcej to zapewne musiałabym się umawiać do innych gabinetów,na inne zabiegi (manicure,pedicure,mikrodermabrazja,eksfoliacja,maseczki,woskowanie itd.)-trzeba się umawiać i to nie jest tak,że na drugi dzień można przyjść-z tego wniosek,że mają jednak ruch,mimo mnogości gabinetów tylko teraz jest tak,że trzeba miec w gabinecie coś więcej niż hennę i maseczki,no i trzeba się koniecznie zareklamować,żeby ludzie wiedzieli,że coś jest nowego "moja" kosmetyczka była u mnie w domu dwa razy,myślałam że to fajnie będzie,jak babka przyjdzie do domu,ale jednak dobre -tzn.profesjonalne łóżko to ważna rzecz,tak samo oświetlenie,poza tym musiałam tak kombinować,żeby nikogo nie było w domu,ganiała po mieszkaniu,bo przecież nie było wody w pokoju,poza tym byłam niejako zobligowana do zrobienia jej kawy i bawienia rozmową-bo w domu jest zupełnie inna atmosfera niż w gabinecie,gdyby dom był pełen rodziny (tzn.mąż i dzieci) to by było krępujące na szczęście wyjechała do irlandii na 4 lata (już wróciła i otworzyła własny gabinet)

Do Urszuli Kochanowskiej. Piszesz e óko w domnu mniej wygodne, że oświetlenie nie takie. Właśnie o to chodzi w mobilnym gabinecie żeby było ok. Podstawą jest przenośne łóżko np takie jak mają masażyści, a lampy bezcieniowe też są przenośne więc nie widzę problemu. Poza tym taka usługa byłaby tańsza, bo kosmetyczka nie musiałaby opłacać lokalu, więc nie narzucałaby cen z kosmosu. Jeśli chodzi zaś o męża to chyba jest na tyle dorosły że rozumie żeby zająć się dzieckiem przez godzinkę i nie przeszkadzać. Co ona Ci robiła za zabieg, że musiała latać po domu non stop po wodę? Przecież góra potrzebuje sie wody ze dwa razy, od tego są miseczki, można nalać cieplejszej żeby tak szybko nie wystygła. Nie widzę problemu.A jeśli chodzi o kawę to kultura wymaga tego żeby zaproponować, ale kosmetyczka przyjeżdża wykonać zabieg a nie kawkować z Klientką, no co innego jak siedzicie i robicie paznokcie, wtedy może się napić.

Gość 123zona
a mi wpadł jeszcze dodatkowy pomysł, do tego mobilnego saloniku dołożyć hurtownie kosmetyków dla kosmetyczek czy fryzjerek

wiesz, ja tez tak myślę. jaki salom kosmetyczny, mega wypasiony ;). kilka osób do pomocy (najlepiej znajomi) i kosmetyki z hurtowni na sprzedaż ;). dobre by było tez solarium, ale to może być z czasem. tylko musisz się dobrze rozreklamować, ulotki mogą być, znajomym puść cynka ze otwierasz i dalej się rozniesie ;). jednak możesz tez oferować usługi z dojazdem do klienta ;).

Myślałam raczej o jakimś detalu tzn, jeżeli klienka będzie chciała żeby jej zaproponować dobry krem, wtedy można jej sprzedać wersję gabinetową czyli działającą a nie to co serwują nam w drogeriach, czyli rozcieńczone gów**o

Kitana2000 liczę na Twoje kreatywne pomysły, mam nadzieję że przyśniło Ci się coś fajnego:) Czekam tu cały czas na odzew od Ciebie:)