Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Garden_of_heathen

Poszukiwanie pracy

Polecane posty

Gość Garden_of_heathen

Mam 22 lata i do tej pory jedyne, co mam na koncie w zakresie pracy, to rozdawanie ulotek i gazet. Na próżno staram się znaleźć poważniejszą pracę typu kelnerka, barmanka, sprzedawca-wszędzie wymagają doświadczenia w tego typu zajęciach. Czy wg was są szanse bym bez doświadczenia coś znalazła ?

Gość Beatkowiec
Startuj na radnego

Gość Garden_of_heathen
Liczyłam na poważniejsze odpowiedzi...

Gość Mndziulnaa
jeżeli to Cię pocieszy, to mam 20 lat i od marca bezskutecznie szukam pracy i tez jedyne co dorwałam to ulotki. Specjalnie wyprowadziłam się do większego miasta, zamieszkałam z narzeczonym i jego matką, i tak siedzę na jej głowie, i czuję się jak trędowata...

no to ja Was pocieszę. Mam 30 lat i tez szukam pracy z tym że powoli wypadam z obiegu młodzi zdolni. Oni wszyscy najchętniej zatrudniliby 18latki z 20 letnim doświadczeniem i nogami po szyję, jestem załamana

Gość co z wam ludziskakaka ?
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4636739&start=0 to moj topik. mam 20 lat, po zdanej maturce w lipcu złozylam klka cv.. pod koniec lipca juz pracowalam.A bylam bez jakiegokolwek doswiadczenia.. Teraz po 3 miesacach pracy ann stoisku w ch znalazłam prace OD RAZU w innym sklepe ale z lepszymi zaorbkami.. kurde ja nie wem jak wy jej szukace :(....

Gość Garden_of_heathen
Ja cały wrzesień i październik pracowałam po 9 h przy ulotkach i mam serdecznie dosyć. Niby jak na ulotki całkiem niezłe zarobki, ale te chamskie odzywki ludzi, fatalna pogoda...To wszystko na dłuższą metę dobija.

Gość Garden_of_heathen
Nie żebym miała jakieś super wymagania, ale zależy mi na tym, żeby praca była pod dachem.

Gość Garden_of_heathen
Kurde, ja też wysłałam cv do różnych firm, ale wszystko bez skutku.

a ja nie wysylalam tylko chodzilam po centrach handlowych, radosna i pogodna mila dla ludzi i tam gdzie byla kartka "szukam sprzedawcy" to dawałam kierowniczce bedać cholernie POGODNA :D ... Spróbuj.. tak to Ce przynjamniej zobacza ocenia.. a ne poprzez cv...

Gość Garden_of_heathen
Teraz popracuję jeszcze kilka dni w Profi-Lingua przy ulotkach, ale co dalej? Jak się uda, będę pozować jako model na ASP, ale cały czas szukam czegoś znacznie poważniejszego, na stałe, tak żebym mogła tam popracować jako studentka.

Gość a ja na 5 roku studiow
jestem zaocznych, mam 2 lata doswiadczenia w pracach biurowych i nawet do sklepu mnie nie chcą bo nie mam kursu na kasy fiskalne lub doswiadczenia w sprzedazy, ciezko jest o prace

jak szukamy? normalnie.Wyobraź sobie, że w czerwcu skończyłam szkołę na kierunku technik usług kosmetycznych o specjalizacji odnowa biologiczna i wizaż. Wcześniej zajmowałam się córką, bo urodziłam ją jak miałam 21 lat. Zresztą nieważne. Dyplom dostałam w sierpniu, zdałam najlepiej na roku. I co? Ano nic. wysyłam cv, dzwonię, jestem zarejstrowana w urzędzie pracy. Ostatnio wydrukowałam kilka cv i poroznosiłam osobiście- zero odzewu! Nie mówię że jestem zdecydowana tylko na pracę w swoim wyuczonym zawodzie, bo złożyłam cv również do reserved, hause itd. Byłam w reserved na rozmowie zakwalifikowałam się na drugi etap i po drugim etapie juz nie zadzwonili, a ogłoszenie na sklepie wisi dalej. Więc jak mam niby szukać tej pracy???? Oświeć mnie!!

Gość Garden_of_heathen
Może rzeczywiście masz rację? Ja szukam pracy głównie przez gumtree, tak też znalazłam pracę przy ulotkach, ale może to zły trop ?

Gość oj autorko ...
ja mam roczne doswiadczenie w sprzedazy oraz roczne doswiadczenie w pracach biurowej, w sumie 2 lata ... Mam 22 lata. I co ? I kuwa nie moge znalezc normalnej pracy ... z czegos trzeba zyc. Jutro ide na rozmowe w sprawie pracy ... w CINEMA CITY ... Jakos musze oplacic studia ;/

Gość Garden_of_heathen
Flesz, jest dokładnie tak jak piszesz! Ja też byłam na rozmowach w kilku firmach, mieli się odezwać, a tutaj czekam i czekam, no i nic z tego. Dobrze, że chociaż mnie w Progresie i w Profi-Lingua przygarnęli, bo bym świeciła gołą dupą, że tak brzydko się wyrażę.

gdze w reservedze?

ja nie wiem kogo oni chcą zatrudnić. Oferują umowę zlecenie, 1000zł brutto a wymagania mają że ho ho. Ja już nawet za 800zł poszłabym pracować, ale nikt mi tej pracy nie chce dać. Po co ja kończyłam tą szkołę, po co tyle wyrzeczeń???? Nie mam pojęcia co dalej???? Ostatnio przeczytałam ogłoszenie że przyjmą do pracy w sklepie sportowym dziewczynę do 25 lat!!!! Kur**a jestem już za stara żeby przedawać głupie adidasy!!!!!

Gość Garden_of_heathen
Chciałam pracować też jako hostessa, ale tam to wymagają nie wiem czego, trzeba być piękna, zgrabna i wysoka, a ja normalna dziołcha. Ale ci pracodawcy mają wymagania...

Gość a ja na 5 roku studiow
ja jestem zarejestrowana w urzedzie pracy, wysyłam cv mailami do różnych biur, roznoszę osobiście po urzędach. składam tam gdzie jest jakiś nabór, no gdzie tylko się da, chodze sie dowiadywac po sklepach ale nici z tego, jak zaproszą na rozmowe to potem i tak sie nie odezwa juz, bo przyjma po znajomosci kogos.

Gość oj autorko ...
No wymagania to pracodawcy maja ze hej ;/ Ja ostatnio czytalam ogloszenie, poszukiwano PRACOWNIKA BIUROWEGO ... oczywiscie standardowo obluga offica, wyksztalcenie wyzsze, obsluga urzadzen biurowych, doswiadczenie. Praca na 1/2 etatu. Zarobek 600 zl netto. Ale wiecie co mnie rozwalilo. Znajomosc jezyka angielskiego i ARABSKIEGO :D Juz widze jak wala do nich drzwiami i oknami :D

ja tam na aparycję nie mam co narzekać ale co z tego???? szlag mnie trafia bo w naszym pańswie znalezienie pracy graniczy z cudem jak nie ma się wiadomych znajomości

Dokładnie wymagania takie jakby przynajmniej do mennicy państwowej mieli cie przyjąc!!!!

Gość oj autorko ...
Oooo praca po znajomosci, chyba tylko tak cos konkretengo mozna znalezc. U mnie na studiach 2 kumpele sie chwala ze maja zalatwiona robote. A nasmieszniejsze jest ich doswiadczenie ;/ jedna pracuje w biurze podatkowym, a wczesniej pracowala na promocjach ;/ a druga w biurze rachunkowym, a wczesniej nigdy nie pracowala ... Kurwica czlowieka bierze ;/

No dokładnie. A na dodatek w sierpniu sie przeprowadziłam do tego cholernego Sącza gdzie nie można znaleźć pracy, dodatkowo nie mam do kogo buzi otworzyć bo wszystkich przyjaciół zostawiłam w Jastrzębiu, nic tylko skoczyć z mostu!!!

A właśnie dziewczyny może Wy mi pomożecie? Jest szansa wziąć 40 tyś dotacji z unii na rozkręcenie własnego biznesu. Co byście otworzyły za takie pieniądze???

Gość oj autorko ...
z tego co wiem to raczej ciezko ;/ trzeba miec oryginalny pomysl i baaardzo dobry biznesplan. Latwiej jest dostac te 19 tysiakow z PUP. Moj brat dostaL, A MIAL TAKI BIZNESPLAN ZE SZKODA MOWIC :) Z reguly kademu daja :P

Gość Kata12
Hej, piszę z Białegostoku, tutaj też marnie z pracą. Ogłoszenia najczęsciej pisane przez naciagaczy albo zakamuflowane jak np. praca biurowa lub asystent menagera, która okazuje się byc telemarketingiem w godzinach 16-20.

tak ale w pup nie maja juz srodkow zbliza sie koniec roku a w izbie przedsiebiorczosci jest 40 tys dla 12 kobiet. Przez 6 mcy chodzisz do nich na kurs a potem skladasz biznes plan. tylko z czym tu wyskoczyc???