Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy FM to Amway?

FM Group, Firma FM, sprzedaz perfum - czy to jak Amway?

Polecane posty

Gość czy FM to Amway?

Mam kolezanke, ktora rozprowadza perfumy i roznorakie perfumy firmy FM. Nie byloby nic w tym zlego, gdyby nie to, ze namawia innych do wspolpracy. Smierdzi mi to jakas sekta. :/ Zaczela od slow "Znasz moze firme FM? Dziwne, ze nie, to taka znana firma... Pozwol, ze ci troche o niej opowiem..." i zaczela tyrade na temat kosmetykow, ze bardzo dobre, ze ona sama kupuje, ze chcialaby POMOC innym rowniez wciagnac sie w ten biznes, zeby zarobili. Podpytalam, czy musi zwerbowac kilku nowych czlonkow, zeby zaczac zarabiac i okazalo sie, ze tak - poszukuje pieciu osob i wtedy jej zyski zaczna zwrastac. Mnie to wyglada na piramide finansowa, ale ona uparcie twierdzi, ze to zadna piramida, ze nie musiala placic wpisowego, ze moze w kazdej chwili odejsc (ale jakos nie widzi tego, ze jest zobowiazana do kupowania ich szamponow i proszkow). Juz nie wspomne, ze gada tylko o "biznesie, sprzedazy, zarabianiu z glowa, nowoczesnych firmach, finansach", az sluchac sie nie da... Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie?

Gość SzaryRobak
Sporo czasu mineło od czasu gdy to pisałaś, lecz dla internautów przeglądających ten temat mogę powiedzieć jedynie tyle: mówiła szczerze w większości(lecz nie w wszystkim chyba że te 4 lata temu było coś inaczej), sam używam produktów tej firmy bo są dobre, nie wszystkie, ale sporo z nich. Dowiedziałem się też czym to się różni od piramidy finansowej. W piramidzie zawsze ten co jest wyżej zarabia więcej i wystarczy ze zrekrutuje osoby, a to jest system taki, że rekrutujac osoby nic nie zyskasz, tylko sponsorujac ją, czyli pomagajac osiągnąć jej cel. Jeśli osoba którą zasponsorujesz jest bardziej aktywna, to spokojnie może zarabiac np. 4tys/miesiąc, gdzie Ty w tym czasie możesz zarobić 50zł spełniając minimalne warunki wypłaty. A co do sekty, no zależy czym dla kogo jest sekta, bo jak dla Ciebie na przykład jest to grupa która ma wspólny cel to i kółko krawieckie będzie sektą. Co do wpisowego konieczne nie jest by zmienić sklep, ale by budować sieć marketingową to już trzeba. Jeśli chodzi o Amway słyszałem co nieco o tym, lecz zbyt mało bym mógł głębiej się wypowiedzieć, nie spodobały mi się ceny produktów, których używam, a suplementów diety nie chce. Kawa jest dobra, lecz po spróbowaniu tej z FM to bardziej akurat mi smakuje ta z FM. Ogółem produkty są bardzo ciekawe, zwłaszcza perfumy. Budowanie sieci no nie wiem sam co o tym dokładnie myśleć, najlepiej niech każdy wysłucha do końca znajomego, który o tym mówi i sam zdecyduje czego oczekuje.