Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwiatek12

Jak dojść z PKS w Katowicach na PKP-- PILNE

Polecane posty

Proszę o pomoc bo wiem że jest remont dworca pkp w Katowicach a ja bede o 4 rano na dworcu pks i jak dojść do pkp do tego tymczasowego.?

Wysiądziesz na PKSie na Skargi? Najprościej będzie jak skierujesz się od Skargi na Sokolską w kierunku Pl. Wolności, przejdziesz Plac Wolności, zaraz za nim jest most, po którym jeżdżą pociągi i zaraz za nim w lewo - ul. Andrzeja. Tam jest dworzec tymczasowy. Spacer zajmie Ci może 10 minut.

Nie kumam bo mi chodzi jak sa te obejścia na ten nowy dworzec pkp a dokładnie tymczasowy ba na ten zamknięty to wiedziałam jak iść z pks :-)

No ale czego nie rozumiesz? :o Napisałam dokładną trasę jak najszybciej dość na tymczasowy. I nie ma żadnych odejść. Dworzec tymczasowy jest tylko z nazwy. Po prostu wejście jest od tyłu. Czarne glany - główne wejście jest zamknięte, nie wprowadzaj w błąd :P

natka już wszystko wiem ;-) jak odpisywałam to jeszcze twojego posta nie czytałam wielkie dzięki za pomoc. Teraz wiem gdzie przeczekać do 7 bo później do kliniki okulistycznej smigam.

Do tej na Ceglanej? Bo wiesz, jak pojedziesz autobusem to znowu musisz się wrócić na plac przed zamkniętym wejściem dworca, bo stamtąd autobusy jadą :P Przy okazji polecam zwiedzić przejście pod 4 peronem - różnica jest ogromna :)

Na ceglana tak tak, wiem skad odchodzą autobusy bo dwa razy jechałam tylko miałam problem jak zrobic w tył zwrot i na ten tymczasowy się dostac ale teraz juz sobie poradze jeszcze raz dzięki.