Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KwietniowaMAMA

Do ciezarnych niepracujacych - co robicie ,zeby zbyt nie utyc w ciazy

Polecane posty

Gość KwietniowaMAMA

Basen? Spacery?

ja tylko spacery - na basen nie chodze boje się infekcji. niestety przytyłam juz 6 kg jestem w 18 tc i nastawiam się raczej na dietę i ćwiczenia po urodzeniu

Gość KwietniowaMAMA
ja jestem w 16tym tygodniu - waze tyle co przed ciaza, 57 kilo, z tym ze w I trym zlecialam 3 kilo, ktore juz nadrobilam

Gość Jak szukasz
Ja po prostu jadłam normalnie. Chodziłam na zakupy, czasem wieczorkiem na spacerek. Teraz mam ograniczoną możliwość chodzenia bo mam problemy z miednicą i prawie cały czas jestem w domu. Póki co przybyło mi ok. 12 kg (jestem w 37tc)

Gość Aga 789
witam dziewczyny jestem w 23 tyg ciąży przytyłam 2,5kg w domu siędzę od 15 tyg ale dużo spaceruję i sprzątam bo lubię po prostu mam fioła na punkcie porządku w domu, pozdrawiam

jordan pl - ja też już tyle przytyłam, jutro zaczynam 17 tydzień, pracę mam przy kompie, niestety, w domu jak byłam to chociaż starszym dzieckiem się zajmowałam, zakupy, spacery,a odkąd wróciłam do pracy to czuję sie potwornie...nastawiam się na odchudzanie po porodzie, w 1 ciąży przytyłam 24 kg, 10 mniej miałam po wyjściu ze szpitala, kolejne 14 zgubiłam w 3 miesiące, damy radę :D

jordan pl - ja też już tyle przytyłam, jutro zaczynam 17 tydzień, pracę mam przy kompie, niestety, w domu jak byłam to chociaż starszym dzieckiem się zajmowałam, zakupy, spacery,a odkąd wróciłam do pracy to czuję sie potwornie...nastawiam się na odchudzanie po porodzie, w 1 ciąży przytyłam 24 kg, 10 mniej miałam po wyjściu ze szpitala, kolejne 14 zgubiłam w 3 miesiące, damy radę :D

lisia to wiosną pewnie spotkamy się w temacie na kafe DIETA :):) pewnie że damy rade wiosną najlepiej idzie odchudzanie:D byle tylko rozstępów nie było bo z tym już gorzej

a Ty też masz termin na kwiecień :)no to na bank się spotkamy jak czas pozwoli, w 1 ciąży nie miałam rozstępów, a teraz się trochę boję, na razie smaruję się fissanem i oliwką w żelu, zobaczymy co to będzie:)

na 4 kwietnia dokładnie. ja używam serii perfecta mama niestety niezbyt regularnie, muszę być bardziej obowiązkowa jeśli o to chodzi:)

Gość Magd11
ja tez w domu siedze :p chodze o 24 spac i wstaje ok 11 :p przed ciaza pracowalam 6 lat na zmiany ( rowniez na nocki) teraz wypoczywam zajmuje sie domem ...ja mam taka oliwke z rossmanna na rozstepy jak czesto sie smarujecie ?

Gość Magd11
jamam termin na 2 kwietnia =)

ja staram po każdej kąpieli, ale czasami mi się nie chce, na pewno nie robię tego 3 razy dziennie:) też bym znów poodpoczywała w domu, do końca stycznia chcę pracować, ciekawe czy dam radę, w 1 c pracowałam do połowy lutego

Magd11 - my się spotkałyśmy na topiku kwietniowych mam:) kwietniówki2011 szczęśliwy bedzie ten kwiecień przyszły:) ja się smaruje raz dziennie jak dobrze pójdzie a powinnam się slarować 2x dziennie. mam taki krem do biustu który niestety bardzo brudzi bielizne i pewnie to mnie troche denerwuje. najlepiej podobno smarować się na noc

Ja najpierw schudłam 1kg potem przybrałam 2kg więc mam na plusie 1kg :) i póki co ta waga stoi, jestem teraz w 16tc. Nie jem słodyczy, w ogóle nie mam ochoty na nie, ale niestety podjadam w nocy :( budzę się głodna i muszę coś zjeść. Ale chodzę na spacery, robię coś w domu więc się trochę ruszam no i mam nadzieję wrócić za tydzień do pracy, chciałabym pracować do lutego. Chciałabym tez zacząć chodzić na basen, ale póki co grzybica i inne infekcje mi w tym przeszkadzają.

ja się właśnie grzyba boję i nie idę na basen a z chęcią bym popływała, spacery mam na razie do pracy i z pracy, bo dziecko choruje i siedzimy w domu, czekam na kwiecień a potem ryż, marchewka, gotowana pierś...schudnę w okamgnieniu:D

Gość alaaaa ma kotaaaaa
ja do 16tc trzymałam wagę a później w 2 tyg przybyły 4kg :o póki co w 27tc mam na plusie 9 ...staram się kontrolować wagę ale cięzko

ja dzisiaj w drodze do pracy sobie składałam śluby że do końca ciąży słodkiego nie zjem, a cięgnie mnie na słodkie najbardziej...oczywiście dziś po 10 już śluby się poszły czesać!

Gość Magd11
hehehh .. :D ja tez mam ten problem ze slodkim =D ...

Gość chodzilam
na yoge dla ciezarnych i 3 razy dziennie z psem na dlugi spacer.przed ciaza wazylam 64kg pod koniec 74:)jadlam praktycznie wszystko a najwiecej slodyczy!!!!

dla mnie słodycze mogą nie istnieć :) na samym początku miałam odrzut od mięsa, a teraz bym tylko mięso jadła no i makarony :)

Ja jestem bardzo ciekawa jak będę wyglądała z brzuszkiem, to moja pierwsza ciąża. Zauważyłam że niektóre kobiety wyglądają tak jakby ten brzuszek miały doklejony. Od czego to zależy? od budowy ciała? tego czy ktoś jest szczupły wcześniej? ja teraz ważę 56kg przy wzroście 167cm, mam nadzieję że nie utyję 20kg

Gość alaaaa ma kotaaaaa
ja przed ciążą ważyłam 64 kg mierzę 167 ... mój brzuch to taka piłka, poszło mi też w tyłek i uda ale brzuszek mam bardzo kształtny :) nie wiem od czego to zależy bo np. szwagierka cioci też była chuda a brzuszek ma taki "rozlany"

Gość ja jestem w 14 tc
i narazie mam 1 kg na minusie, nic nie przytyłam tylko ten kg schudłam, mimo ze nie wymiotowałam

Gość podnoooooooszzzzzzzzeeeeeee
wq gore

Ja jestem w 16t i przybrałam ok 4-5kg. Niestety ja uwielbia słodycze. Mogłabym je jeść zamiast normalnego jedzenia. Na szczęście mój organizm jest do nich przyzwyczajony bo zawsze tak jadłam a normalna moja waga to 48-50kg przy 164. A uwierzcie że potrafie zjeść opakowanie tofi na raz, lub tabliczke czekolady.A i tak mi zawsze mało :) Nie przepadam za to za obiadami hehe

ja jestem w 37tc+3dni. Przytylo mi sie sporo bo 20 kg, to duzo i jak przytyje sie tyle to powstaje wiecej problemow zdrowotnych takich jak opuchlizna (wszystkie maja ale ja mam mega) czy zespol ciesni nadgarstka..... Ale coz jak odkrylam ze jestem w ciazy, rzucilam palenie i apetyt dal we znaki. Mam nadzieje ze zrzuce ok po porodzie.

Gość 432424
no i na chooj wam bylo rozkladac nogi.... :(