Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domidla

nocnik

Polecane posty

Gość domidla

jak nauczyć dziecko załatwiania się na nocnik?? Macie jakieś pomysły?

Gość mamamartysi
Moja córka na widok nocnika dostawała szału więc kupiłam nakładkę na toaletę i po prostu ją wysadzałam a za każde siusiu nagradzałam.

Gość domidla
Też mam taką nasadkę, nocnik zwykły i nocnik w kształcie krzesełka ale synek nie chce siadać a jak już usiądzie to siedzi i potem ucieka i zrobi na podłogę

Gość mamamartysi
może jest jeszcze za mały. Moja córka miała 22 msc kiedy zaczęła korzystać z ubikacji i rozumieć o co chodzi.

Witam, też się zastanawiałam czy istnieje jakiś złoty środek by dziecko nauczyło się robić na nocnik. Ale chyba nie ma.. mam znajomą, która sadzała swą córeczkę na nocnik kiedy ta jeszcze zbyt dobrze nie siedziała.. .takim sposobem nauczyła robić małą na nocnik.. ale co z tego kiedy musi sadzać młodą na nocnik co chwila bo Lenka mając 10 miesiecy nie zawoła jeszcze, że chce siku czy kupe. Więc nie ma co na siłę. Ale U nas też łatwo nie było bo kiedy zaczynałam uczyć synka robienia do nocnika to właśnie każde sadzanie go to był wielki krzyk... No i w sumie odpuściłam. Ostatnio spróbowałam zaś i trochę więcej kuma.. tzn. siedzi na nocniku.. zawoła sisi.. ale zrobi albo nie zrobi... loteria. W takim razie czekam, aż sam zachce robić. Dziecko chyba musi dojrzeć do tego by załatwiać się na nocniku ;) Poczekam.