Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BardzoBardzoZałamana

Hemoroidy - błagam o poradę!

Polecane posty

Witam! Ostatnio zaobserwowałam, że pojawił mi się u ujścia odbytu mały hemoroid- na skórze zajmuje około 1cm i ledwo co odstaje. Skórę mam bardzo zaczerwienioną dookoła, no i boli przy wypróżnianiu się. Czy jest szansa, żeby poradzić sobie z tym samemu, czy trzeba iść do lekarza? Wiem, że podobny temat już tu był i znalazłam tam porady o Balsamie Szostakowskiego, czy to wystarczy? Proszę o pomoc, bo załamuję się psychicznie - 20 lat i już taki wstydliwy problem:(

i sie nie przejmuj ja mam 23 i niedawno też miałam ten problem po raz pierwszy w życiu .

Dużo czasu minęło zanim te czopki pomogły?

Dziękuję bardzo... Chyba jeszcze dzisiaj pójdę do apteki, żeby zwalczyć to cholerstwo zanim zdąży się bardziej rozwinąć. Problem niby niewielki, ale jak o tym powiedzieć komukolwiek... Chyba nawet w aptece będzie mi wstyd;p

a bo Ty jedna to masz?! :) wyluzuj :) ja poszłam nawet do lekarza pierwszego kontaktu który prowadzi mnie od dziecka i musiałam się wypiąć :P krępujące jak cholera ale co zrobisz?! Od tego są lekarze, a farmaceuci są przyzwyczajeni nie Ty pierwsza i nie ostatnia :) Ale może swoją drogą wybierz się do lekarza, niech na to "popatrzy" :P

Najpierw spróbuję sama za pomocą tych czopków. Mam tylko jeszcze jedno pytanie - czy stosowanie tych czopków koliduje z miesiączką? Jeśli tak, to chyba będę musiała tydzień się wstrzymać z rozpoczęciem kuracji, ale chyba w tydzień mój mały problemik nie zwiększy się za bardzo. Jak czopki nie pomogą, to wtedy będę musiała iść do lekarza :P

Gość wypróbowałam przeróżne
leki na hemoroidy, najlepsza jest maść Procto - Hemolan 20 mg. Polecam, kosztuje ok. 20 zł