Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SamanthaJones

Dobry, tani obiad. Bez wychodzenia do sklepu. Doradzcie.

Polecane posty

Gość sięszuka
Ale skąd my mamy widzieć, co masz w lodówce?

Gość wędzony łosoś
placki ziemniaczane

Gość camaieuuu83
no to najpierw napisz co masz a my co z tego uklecimy

Gość h-agula
ja mam wszystkie dobre i bez wychodzenia, po prostu zamrażam większość porcji, potem chwila i już jest gotowe:| pierogi, rolady, kluski śląskie, kapusta, gołąbki, krokiety, gulasz z szynki do tego tylko ugotuję kaszę i dodam ogórek konserwowy i jest, kotleciki mielone, schab w cieście i co tylko jeszcze tam się znajduje

czesc Samantha :) napisz co masz w lodówce ;) i jesli moge zapytac (wczoraj spotkalysmy sie na topiku o obrzezaniu) ile masz lat? ;) pozdrawiam :) ps. tez lubię samanthę jones ;)

Czesc Sweet :) tak wczoraj rozmawialysmy o obrzezaniu. No lat mam niewiele, ale obowiazek ugotowania czegos do jedzenia dla mojego jest ;p

No jasne, że może być wędzony! :-) No to możesz zrobić tak : gotujesz ziemniaki w mundurkach, wybierasz ta największe - im większe tym lepsze. Po ugotowaniu wycinasz z każdego ziemniaka taką "rynienkę" - dwa cięcia pod skosem - czyli masz taki "trójkątny" rów hehehe. Wycięte części ziemniaków - oczywiście bez skór, rozgniatasz z drobno pokrojonym, podsmażonym boczkiem, czosnkiem, śmietaną, pieprzem, solą (i czym tam jeszcze chcesz)... można dorzucić kostki sera, itd i tak uzyskaną papkę ładujesz do tych wyżłobionych ziemniaków, wrzucasz do piekarnika i podpiekasz "na rumiano" Nadzienie można zrobić dowolne oczywiście. No kurczak z curry i śmietaną, tuńczyk...itd