Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hardcandy

czy to ciaza?

Polecane posty

Mam dosc dziwny przypadek. Miesiac temu odstawilam tabletki, ale tylko dlatego by po miesiacu znowu do nich powrocic. Z chlopakiem kochalam sie w gumce ale ktoregos razu go ponioslo i nie skonczyl w srodku ale.. okres w zeszlym mcu mialam 27ego wrzesnia, dzisiaj jest 28my a okresu ani widu ani slychu. Ostatnio bolal mnie brzuch jak na okres ale okresu brak. Zrobilam dzisiaj test ciazowy. Zobaczylam po minucie jedna kreska i wyrzucilam, po godzinie patrze a tam ledwo widoczna druga kreska. Zrobilam drugi test i wyszlo to samo. Zrobilam trzeci test i wyszedl negatywny. Testy byly roznych firm. Moze to wina rozwodnionego juz moczu, ze w tym trzecim wyszedl negatyw? w tym drugim tescie widac ledwie widoczna rozowa cienka kreseczke.. sama nie wiem co o tym myslec :) mialyscie tak? rano bede robic kolejny test :P

Ja wiem, ze test po godzinie jest niewazny ale chodzi o to, ze zobaczylam negatyw i wyrzucilam a potem cos mnie podkusilo i zobaczylam te kreske ledwa widoczna, dlatego powtorzylam test :) w sumie juz z chlopakiem sie pogodzilismy z ta wiadomosci aczkolwiek lepiej by bylo jakby bylo jakby nie bylo :) rano powtorze test chociaz to dopiero byly jakis drugi tydzien to pewnie dalej slabo widoczne bedzie.

Gość xcvccccccccccccccc
hmmmm w ulotce jest podany czas po którym test nie jest ważny. Ale ja w drugiej ciąży miałam podobnie jak u Ciebie. Cykle były 28-30 d. Staraliśmy się o dziecko. W 28 dc,po południu zrobiłam test. Była tylko 1 kreska. Gdzieś po 45 minutach z ciekawości zerknęłam jeszcze raz- a tam bladziutka druga kreska. 2 dni później zrobiłam kolejny test. Tym razem z porannego moczu. Po minucie 2 kreseczki :) No ale nie masz się co sugerować. Za 2-3 dni powtórz test.

Gość loleńka236
po godzinie to test robiony przez niezaciążoną też ma drugą kreskę

ojej ale czy rozumiecie co ja napisalam? :) zrobilam test i jak tylko zobaczylam jedna kreske to wyrzucilam, nie poczekalam tego czasu ktory byl na ulotce, chyba trzy minuty :) i jak pozniej zobaczylam to byla ta druga kreska taka ledwo widoczna ale mimo wszystko widoczna, drugi test to samo, ta druga kreska jasna pojawila sie w ciagu pieciu minut, czyli tyle ile powinnam czekac, trzeci test negatywny, mam ten test i ta druga kreska sie nie pojawila, mimo ze juz minelo troche czasu. Rano zrobie test :P

Gość nieprawda,
test robiony przeze mnie (kilka różnych testów) nigdy nie pokazał drugiej kreski po czasie, nawet po wielu godzinach, więc nie pisz bzdur!

hardcandy no to gratuluję :) :) powtórz rano test i napisz co i jak ale 2 testy nie mogły się mylić :)

Gość nieprawda,
pisałam to do loleńki oczywiście ;) a ty autorko powtórz test rano

ojej ale wlasnie pisze !!! ze mam test negatywny i nie ma drugiej kreski, ale mam tez test ktory zrobilam jako pierwszy, wyszedl negatywny (tak mi sie wydawalo) i wyrzucilam go zaraz jak zobaczylam jedna kreske, jednak pozniej chcialam zrobic psikusa chlopakowi i dorysowac kreske i zobaczylam ze druga kreska jednak sie pojawila. Pytanie: w jakim czasie? czy w tych pozostalych waznych dwoch minutach? Nie jestem dzieckiem. Mam prawie trzydziesci lat, do tego kilka testow w zyciu juz za soba. Po prostu pytam bo nie przypominam sobie zebym miala taka sytuacje wczesniej.

Gość nieprawda,
po prostu powtórz test z porannego moczu, ale myślę, że ta druga kreska nie pojawiłaby się wcalę, gdyby nie było ciąży, nawet po godzinie czy kilku godzinach. Robiłam już wiele testów, różnych firm i NIGDY nie pojawiła się nawet najbledsza druga kreska, nawet po długim czasie, więc póki co myślę, że prawdopodobnie jesteś w ciąży :)

To sie rodzinka ucieszy ;) Dam znac co i jak jutro rano ;> A najlepsze ze jutro mam dwie rozmowy o prace :) stres x3 :D

Gość dfghsdfghsdfgh
test zrób jutro rano dla pewności a co do odstawiania jak ja odstawiłam tabletki pierwszy okres dostałam dopiero po półtora miesiąca i za drugim razem jak już na zawsze odstawiąłm miałam tak samo

ja wlasnie juz kiedys odstawialam i robilam w taki sam sposob ale nie pamietam po jakim czasie dostalam okres. Chyba sie spoznil ale nie jestem pewna. tyle ze wczoraj wymiotowalam, dzisiaj prawie zejscie mialam jak sprobowalam jakies koreczki od hostessy w sklepie, ogolnie ochota na sledzie i zero ochoty na seks. Masakra :)

No i zrobilam test w nocy i wyszedl negatywny, dzisiaj rano zrobilam jakis strumieniowy elektroniczny i tez negatywny ale sprawdzilam czulosc tych testow i najbardziej czuly byl ten pierwszy od 10mlU. Ide dzisiaj na badanie krwi bo to bez sensu. Zrobilam 5 testow i kazdy inny wynik :)

up Tez mialyscie uderzenia goraca? ja co chwile mam spocone rece, za chwile mi mega zimno i tak na zmiane. I nie mam w ogole apetytu. Zmuszam sie do jedzenia. Glowa boli i kar i w ogole czuje sie marnie :( Tak patrze na te testy... i w sumie chcialabym miec juz dziecko i bede nawet rozczarowana jak bedzie negatywny, ale z drugiej strony to nie czas na to :/

Pomocy!!! Nie wiem co o tym myśleć!!! W nocy zmierzyłam sobie temp. tam w środku mialam 37,5, rano byla normalna temp. człowiecza 36,6 :) zrobilam test - taki sam co pierwszy - i wyszedl negatywny - czekalam cale 3 min :) wrocilam wlasnie do domu a tam znowu dwie kreski jak na poprzednim, ta druga juz jakby mocniejsza byla ale nadal cienka jak nitka! co jest grane??? ten to ACON Ultraczuly plytkowy od 10mlU. Czy to mozliwe ze to bardzo wczesna ciaza i nie jest to w stanie wykryc test? mam tez inny test plytowy od 25mlU i tam jedna krecha jak sie patrzy..juz wariuje :(

Nie doszukuj się na siłę objawów. Mierzenie temperatury raz w cyklu nie jest miarodajne. Jedyne, co ci pozostaje, to beta. Ja robiłam test wczoraj i po godzinie nie było nawet śladu drugiej kreski (patrzyłam przed wyrzuceniem) - Pink Test, ale okresu jak nie ma, tak nie ma. Czasami ta druga kreska pojawia się w miejscu testowej na skutek wyschnięcia moczu.

Gość etrwwetttwetwtwe
Bez sensu. Co Ty myslisz, że plemniki to jakieś psy gończe, które dobiegną z prześcieradła do Twojej macicy? Napisalaś że go poniosło anie nie skończył w środku. No to niby jak mogłabyś być w ciąży? Moim zdaniem wmawiasz sobie, szukasz objawów :O BEzsens. Na pewno nie jestes w ciazy

Gość salinllin
Osoba wyżej ma w sumie rację. Ja jeszcze NIGDY PRZENIGDY nie słyszałam o dziwnym sposobie zajścia w ciążę, że np. używali prezerwatywy (chyba że pękła), albo on skończył gdzieś na pościel, albo że jakoś na palcach plemniki przeniesione do pochwy - to wszystko tylko opowieści dla małych dziewczynek, żeby były grzeczne. Zawsze to był normalny, pełny stosunek, z wytryskiem w środku. A nawet wtedy masz podczas "pierwszego podejścia" tylko jakieś 20 % szans na zajście w ciążę.

Gość no niestety mi ACONY
zawsze się odbarwiają po czasie. zawsze po kilku godzinach miałam na nich 2 kreski (testowa nawet dość wyraźna) a w ciąży w tym czasie nie byłam. nie głupiej dziewczyno - bo w ciąży napewno nie jesteś.