carolinaa00 0 Napisano Październik 28, 2010 Otóż mój problem polega na tym,że stosowałam Microgynon 21. teraz będę stosować Narayę. Ulotka mówi : Jeżeli nie stosowano preparatu antykoncepcyjnego zawierającego hormony w poprzednim miesiącu. - Należy rozpocząć przyjmowanie leku Naraya w pierwszym dniu cyklu (tj. w pierwszym dniu krwawienia miesiączkowego). Zmiana z innego złożonego hormonalnego produktu antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego systemu terapeutycznego dopochwowego lub systemu transdermalnego. - Należy rozpocząć przyjmowanie leku naraya w dniu po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej substancje czynne poprzedniego produktu antykoncepcyjnego. W przypadku zmiany ze złożonego antykoncepcyjnego systemu terapeutycznego dopochwowego lub systemu transdermalnego, należy rozpocząć przyjmowanie leku Naraya w dniu ich usunięcia lub zgodnie z zaleceniami lekarza. Naturalnie chodzi o zmianę leku. Mój ginekolog powiedział, że mam zacząć nowe tabletki w pierwszym dniu miesiączki w trakcie 7 dniowej przerwy. No i jestem w kropce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carolinaa00 0 Napisano Październik 28, 2010 pomocy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carolinaa00 0 Napisano Październik 28, 2010 może niektórym moje wahanie wydaje się absurdalne, ale Wasza pomoc my mi się przydała, dla komfortu psychicznego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylla19 0 Napisano Październik 28, 2010 no z tego co ja wiem to w ciagu 7 dni przerwy sie tabletek nie bierze wiec no... ja bym nie brala ale to twoja decyzja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylla19 0 Napisano Październik 28, 2010 no z tego co ja wiem to w ciagu 7 dni przerwy sie tabletek nie bierze wiec no... ja bym nie brala ale to twoja decyzja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XliloX 0 Napisano Październik 28, 2010 a ja to zrozumiałam tak, że powinnaś zacząć brać nowe piguły po zakończeniu microgynonu - bez robienia przerwy po prostu. bierzesz 21 microgyonów i zaczynasz nowy lek. nie miałaś nic dopochwowego ani transdermalnego :) ta instrukcja jest całkiem jasna, a gin ci coś według mnie miesza - pierwszego dnia miesiączki to się bierze pigułki pierwszy raz albo po dłuższej przerwie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krucafuks Napisano Październik 28, 2010 Nie robisz przerwy, zaczynasz Nayre po skonczeniu opakowania Mycrogynon. Taka opcja jest najpewniejsza przy zmianie hormonow na inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krucafuks Napisano Październik 28, 2010 Do sylla19 Jasne, ze mozna brac hormony w ciagu 7 dniowej przerwy- chocby przesuniecie krwawienia na bardziej dogodny termin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carolinaa00 0 Napisano Październik 28, 2010 http://www.antyforum.pl/zmiana-pigulek-vt639.htm / znalazłam fajne forum, polecam :) już wszystko wiem ,moja ginekolog miał rację :) mimo wszystko dzięki ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Październik 30, 2010 jeśli tabletki są mocniejsze to robi się normalnie przerwę, jeśli tabletki są słabsze to przerwy się nie robi. "moc" sprawdza się po pierwszym hormonie. zmieniono Ci na słabsze więc powinnaś wziąć od razu po ostatniej Microgynon'u Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Październik 30, 2010 EWENTUALNIE tak jak powiedziała ginekolog ale czytałam kilka razy, że dziewczyny wpadły bo np. zrobiły przerwę. Ja jednak dla jak to nazwałaś "komfortu psychicznego" wzięłabym bez przerwy bo jednak zmienia się moc i u jednej jajnik się nie uaktywni a u drugiej już tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach