Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka01

Drugi porod lepszy niz pierwszy??

Polecane posty

Gość fiolka01

Pytanie jak wyzej- jakie byly wasze odczucia przy pierwszym a jakie po drugim porodzie? Czy zdarzalo sie, ze drugi porod byl dla was ciezszy niz pierwszy? Oczywiscie chodzi mi o porody sn

Gość ja odpowiem bo wiem:)
drugi porod krotszy, ale z bolem chyba na rowni, przy jednym i drugim- kroplowa na skurcze, przy drugim masaz szyjki... Krwawienie po drugim masakra, idac do wc, zostawialam za soba smuge krwi tak lecialo, nigdy bym sie nie spodziala takiego czegos... Takze byl krotki, ale cos za cos... Trzeciej ciazy bym nie zniosla chyba psychicznie ze wzgledu na porod, gdyby mialo sie powtorzyc z tym krwawieniem, bo bolesnosc dalo sie jakos przezyc, wogole jak urodzilam to wielka ulga, jakas lekkosc- przy obu porodach...

Gość ja odpowiem bo wiem:)
Ja ogolnie boje sie krwi...... moze dlatego....

Gość brioszka,
Podnosze, niedlugo rodze drugie dziecko, boje sie okropnie...Czy u kogos bylo lepiej?

Kolejność i ilość porodów nie są żadną regułą. Ale są za to metody ułatwiające fazy porodu, aparat Tens, herbata z liści malin, kapsułki z oleju wiesiołka, ćwiczenie mięśni Kegla, no i ponoć najważniejsze - nastawienie. Poczytaj sobie na temat tych ,,wspomagaczy" w necie. Pozdrawiam cieplutko.

Gość b1
moj drugi porod trwal 8godzin od pierwszych skurczy do krzyku(pierwszy prawie 30) byl lzejszy obylo sie bez ciecia mimo ze dziecko bylo wieksze bol podobny ale krotszy i stres mniejszy bo wiedzialam co za koleja bedzie

Gość nie ma regoly
ja mam za soba 4 porody,drugi porod trwal dluzej nic pierweszy bo rodzilam prawie dobe za to 4 porod najbardziej bolal rodzilam 9 godzin najszybszy byl 3 bo 7 godzin.Pierwszy porod zakonczony byl Vacum po10 godzinach meczarni na szczescie coreczka jest zdrowa i rozwija sie prawidlowo.Ale i tak warto bylo :)

Gość ja chrzcilam
2 lepszy :) i szybszy :)