Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12tygodniówka

Ruchy dziecka - kiedy najwcześniej

Polecane posty

Gość 12tygodniówka

Jestem w 12 tygodniu i mam wrażenie że od czasu do czasu czuję malucha. Top moja pierwsza ciąża, nie jestem też bardzo szczupła a podobno od tych warunków uzależnia się ewentualne odczuwanie ruchów. Jednakże z niedzieli na poniedziałek i wczoraj w nocy czułam coś bardzo dziwnego. Gdy się przebudziłam i leżałam w łóżku, w nocy, czułam jakby w moim brzuchu, bardzo nisko, tuż nad samym wzgórkiem przepłynęła jakaś mała rybka. Tak, takie odczucie małej rybki:) Oczywiście nie zakładam, żeby to było koniecznie to, ruchy mojego maleństwa ale cieszyło mnie to. Mówią, że to ruchy jelit... Wiedziałabym ze to ruchy jelit, zwłaszcza iż jestem na nie wyczulona, miałam z nimi niedawne problemy i wsłuchuję się w nie od kilku miesięcy. Ta moja mała rybka może być moją wyobraźnią, ale nie jelitami:) Czy któraś z Was odczuwała tak wcześnie nawet nie ruchy, lecz pływanie dzieciaczka w łonie?? Na kopniaki jest za wcześnie ale przecież maluch kręci się wewnątrz:) a może któraś z was miała taką wyobraźnie jak ja i gdy poczuła pierwsze ruchy wiedziała że tamte, kierowane wyobraźnią były fałszywe????

Gość 12tygodniówka
hmmm??

Gość 12tygodniówka
I powtarzały się one, potem się upewniłaś ze to jednak ruchy???

Gość a co to za mleko?
w 18 tygodniu

Gość 12tygodniówka
Hmmmm dziwne to uczucie, tak inne od wszystkich i niespodziewane. Czułam to dotychczas trzy razy. Było jednak dość wyraźne ale trwało bardzo krótko, za krótko by móc zaobserwować odczucia.

Gość nika756
ja czułam już w 14 tc

Gość 12tygodniówka
Co się wtedy czuje?? Kopnięcie?? Muskanie?? Ja teraz czułam tak jakby rybka mi przepłynęła w dole brzucha. Porównuję to uczucie do tego gdy byłam mała i próbowałam złapać rybkę w akwarium. Właśnie tak, kiedyś tak się bawiłam będąc dzieckiem, i to takie specyficzne muśnięcie rąk...