Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wczesna mama......

Bycie mama w młodym wieku.porada.

Polecane posty

Gość Wczesna mama......

Może zacznę od początku.w tej chwili mam 30lat i 3dzieci, chłopca w 5 klasie, w 1, i 4letniego.trzy największe skarby.w wieku 17lat zaczęłam uprawiać seks. Zafascynowało mnie to, po roku odezwał sie we mnie instynkt macierzyński.no to raz! Dom mam na mnie przepisamy.dam radę! Mama ma super pracę, pomoże! Ciąża, ślub w wieku 19lat. To teraz obraz teraźniejczosci, dom mam, mam meza, mam dzieci, psa i kota. Mieszkam 7km od miasta, a zarazem miejsca pracy męża. Nie mogę pracować, nie mogę znaleźć pracy w której mogłabym pracować do 14 by odebrać wszystkie dzieci.tu nie wymyślam, szukam próbowałam i nic. 2dni w sklepie na okresie próbnym, nie odezwali sie.studiów nie mam.po ciąży nie wróciłam do pracy, byłam za słaba, a to typowo męska praca.mąż pije, bije mnie.a był do rany przyłoż najlepszy chłopak. Pieniędzy nie mamy. Mąż pracuje i dymie 7km nogami do pracy.auto mamy, na paliwo nas nie stać ciągle. Nie mamy co jeść, nie mam w co ubrać dzieci.mama pomaga, ale jest już na emeryturze i wszystkiego nam nie sprawi.po co to pisze? Nie po to by coś od was wziąć! Pisze, by przestrzec.młode mamy w szczególności. Dziewczyny, najpierw studia, ślub mieszkanie , potem dzieci.ja też byłam ustawiona, praca była, dom był, mąż był.i co? Siedzę jak kura w domu, nawet koleżanki nie zaproszę, bo komórka zablokowana.ku waszym pytaniom, mam stary laptop od siostry, mały.internet mam, bo wolę w niego zainwestować, niż w encyklopedię dla dzieci itd.nie krytykujcie że mogłam dzieci nie robić.to że mąż jest jaki jest przewidzieć nie mogłam, byłam ustawiona.nie jestem.nie mam w co dzieci ubrać.życie nie jest piękne, a macierzyństwo to ciężka sprawa.przemyślcie każdy krok w swoim życiu.

Gość Masz święta rację!
Za seks sie brać po ślubie, jak sie ma wszystko ustawione.

Gość slask
to samo mogło cie spotkać gdybyś została mama w wieku 35 lat. teraz magister przed nazwiskiem nie gwarantuje ci pracy. wiek w którym zajdziesz w ciąży nie jest powodem ze mąż się zmieni (lub ty przejrzysz na oczy ze wyszłaś za buraka).

"ja też byłam ustawiona, praca była, dom był, mąż był.i co?" - Ty nie byłaś ustawiona.Ty byłaś głupia i bezmyślna, a Twój chłopak jeszcze bardziej. Świadomie zachodzić w ciążę w wieku 17 lat?? Przecież Ty byłaś jeszcze gówniarą, dzieckiem. Ani ukończonej szkoły, ani pracy, własnego mieszkania czy perspektyw na przyszłość. To, co wy zroblliście to zabawa w "dom". Nie chciałam Cię obrażać, ale piszesz, że wg Ciebie byłaś "ustawiona"- moim zdaniem głupia, a nie ustawiona. P.S-ja mam 20 lat i ogromną potrzebę macierzyństwa, ale wiem, że poczekać muszę. Jak widać u niektórych rozsądek wysiada..

Gość Wczesna mama....
Byłam ustawiona w sensie materialnym.tak, mogło mi sie to zdarzyć później, ale jest mniejsze prawdopodobieństwo.byłam głupia, oczywiście! I zdaje sobie sprawę.dostaje teraz za to wszystko w dupe.dlatego próbuje przestrzec innych przed ta głupota.

Gość Wczesna mama....
Niezrozumiałysmy sie. W ciążę zaszłam w wieku 18, po maturze.w wieku 19wzięłam ślub