Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esteia

Piękność

Polecane posty

Gość Esteia

Witam wszystkich. Chciałabym zadać pytanie jak dbacie o swoją urodę. Pytanie do kobiet. Odpowiedzcie mi na te pytania. 1.-Czy kręcone i puszyste włosy warto zapuszczać ? 2.-Jak dbać o paznokcie? 3.-Czy można się pozbyć piegów z twarzy domowymi sposobami, albo chociażby ich przyjaśnić pod kolor skory ? 4.-Jakie ciuchy najlepiej zakładać? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość ołmajgad:P
1,tak 2. witaminy, odzywki, brak tipsów 3.podobno mozna 4.podkreslajace zalety, ukrywajace wady

Gość Mrrrrrrrrrrrrrrrrrau
1 tak 2 skrzyp 3 cytryna 4 pasujace

Gość Esteia
Dziękuję za odpowiedzi. A jeszcze takie pytanie. Przez ile czasu musze uzywac tej cytryny ? Jeśli ona w ogóle pomoże. I czy takie likwidowanie piegów nie prowadzi do żadnych chorób ?

Gość gość
1 Warto jeśli są w dobrym stanie i nie wyglądają na poplątane bo i tak bywa jeśli chodzi o kręcone 2 Odnośnie paznokci odpowiednia dieta zero sztucznych paznokci i ewentualnie tabletki ja polecam Venisea i podcinanie na początku paznokci by odżyły 3. Prawdopodobnie cytryną się da ale ile w tym prawdy nie wiem :) Mi same wyjaśniały z biegiem lat 4. Wygodne i w miare gustownie dopasowane :)

Gość Esteia
Mania powiem Ci tak. Moje włosy mimo że są kręcone, nie są polątane. Tylko ze jak mam teraz krotkie to jak uczesze np. to po 30 minutach wygladaja jak nie czesane. i nie wiem jak na to zaradzić.

Gość drydryr
1. Warto bo tylko długie wyglądają wtedy ładnie - tosowac nawilzajace maseczki i odzywki, nie traktowac suszarką ani lakierem. 2. Witaminy - to sposób na ładną cerę, paznokcie i włosy. 3.Nie mam pojecia. 4. Podkreslajace figurę, seksowne, ale w dobrym guscie i takie w, których bedziesz się czuła sobą.

wlosy puszyste, krecone - odpowiedni szampon, odzywka i preparat do suszenia- wszystko wygladzajace (ten preparat najlepiej kupic w salonie fryzjerskim), wyrzucic prostownice paznokcie- brak tipsow, odzywka pod lakier lub na codzien tylko odzywka, jak sie lamia, to cynk, krzem i zelazo lub preparat do paznokci, nie pilowac po bokach, nie wycinac skorek jak rzeznik, tylko namoczyc, odepchnac i wtedy, anajlepiej krem do usuwania PIEGI SA ZAJEBISTE- nie rozjasniaj, sa bardzo seksowne ciuchy -odpowiednie do figury, podkreslajace co masz najlepsze i nie tandetne- lepiej miec dwa ciuchy porzadne , dobrze skrojone, niz 10 sztuk tandety

Gość Esteia
Karolina, niestety ja mam piegi na nosie i mi właśnie nie bardzo pasują. Wyskakują mi też drobne krostki na czole, jest ich dużo i to też peszy trochę moją urodę. Stosowalam rozne maście na te krostki, ale niestety nic nie pomaga.

z wosami to jest tak,(ja sama mam krecone puszyste) ze jak sa krotkie to raczej trzeba miec swietnego fryzjera, ktory potrafi dobrze sciac i ukladac codziennie rano a dlugie czasami wkurzaja nie wiemgdzie mieszkasz, ale jak w Polsce to polecam Loreal, taki rozowy, wygladzajacy, wlasnie kupilam miesiac temu zestaw i wlosy sa gladkie zreszta mnostwo jest teraz odzywek i szamponow zeby zlikwidowac puszystosc piegow nie likwiduj sa cudne jak masz jeszcze rudawe krecone wlosy to musisz byc sliczna

Gość Esteia
Nie chcę likwidować puszystości . ;D A włosy mam taki ciemny brąz . a co do fryzjera to masakra. Zawsze jak wychodze to jak czupiradło. Żaden fryzjer nie potragi sciac tak jak sobie tego zyczę.

chyba masz taki typ wlosow i cery jak ja, krostki na czole i na bokach policzkow (i wszystkie inne dziady na twrarzy) zlikwidowalam wyciagiem z liscia oliwnego.jest to preparat w kapsulkach, za okolo 50zl za 60 tabl, trzeba brac 500mg dziennie (jedna tabletke) nie kupisz tego w aptece, ale moga zamowic, ja kupuje przez internet mialam straszna cere i paznokcie po karmieniu piersia, cale zycie walczylam z krostkami (mam 35 lat) przeczytalam o tym lisciu na forum o gronkowcu kupilam, pierwszy miesiac lykania, wszystko mi wyrzucil na zewnatrz, tydzien mialam okropna twarz, a potem w 3 miesiace zrobil mi cere i paznokcie jak ta lala teraz robie serie 4 miesiace, pare miesiecy przerwy, ajk znowu robia sie problemy, znowu kupuje poczytaj na forum o zdrowiu o tym

Gość Esteia
Ok. Dzięki za rady :)

ja mam swietnego fryzjera, 4 lata nosilam krotkiego boba,ale musialm prostowac codziennie, i strasznie sie wlosy niszczyly teraz odchodowuje, zreszta proste wlosy sa juz niemodne, modne sa fryzury z lat 80-tych, wlasnie krecone, puszyste i natapirowane, czyli przyszedl dobry czas dla nas

Gość Esteia
O tak. Ja osobiście nie używam prostownic, karbownić, szuszarek i innych takich np.lokówek itp. szkodzących włosom. Wywaliłam to wszystko z domu, zostala tylko karbownica ale lezy w szafie bezczynnie. Nie chcę psuć włosów. Moja koleżanka ma proste włosy, zupełnie inną cerę bez krostek itp. Zapuściła włosy niemalże do pasa. Nie podobają mi się, radzę, żeby ściela o połowę chociaż. Ale ona sie uparla że nie. Ja uważam że lepiej by wyglądała gdyby miala krotsze.