Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uzi 1983

Wymeldowanie WAŻNE PROSZĘ O POMOC!

Polecane posty

Gość Uzi 1983

Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie. Sprawa jest bardzo poważna, muszę się wymeldować z mieszkania moich rodziców. Od 4 lat tam nie mieszkam ale jestem zameldowany. Jak wygląda cała procedura? Czy podczas składania wniosku o wymeldowanie (nie wiem jak to się nazywa ) muszę podać nowy adres do zameldowania, jakie są konsekwencje tego jakbym np. przez jakiś czas nie był nigdzie zameldowany. Dodam,że wynajmuję mieszkanie ale o meldunku tymczasowym nie ma mowy raczej.

Gość wredna menda
Idziesz do urzędu stanu cywilnego, do odpowiedniego wydziału i się wymeldowujesz. I wszystkiego się tam dowiesz.

Gość walcząca z sąsiadami:D
a po co się chcesz wymeldować tam gdzie jesteś? - nie musisz podawać nowego meldunku-cała procedura to formalność. - sprawdz w necie bo ponoc nie ma już obowiązku meldunkowego.

Gość to sie dzieje naprawdę??
idziesz do urzędu, biorąc ze sobą książeczkę wojskową i dowód osobisty, wypełniasz druczek i tyle. Nikt cie o nowy adres nie pyta

Gość Uzi 1983
No dobra ale wtedy nie jestem zameldowany nigdzie a co z dowodem osobistym? Muszę go wymieniać? W miejscu zamieszkania będzie tam wtedy co? bezdomny:-)? Muszę się wymeldować ponieważ zmusza mnie do tego sytuacja rodzinna.

Gość niebieskaczekoladka
Nie bezdomny, tylko BRAK.

Gość walcząca z sąsiadami:D
w nowych dowodach nie będzie adresu.

Gość Uzi 1983
czy jest jeszcze ktoś, kto może udzielić mi informacji?

Gość gfvghkfkh
Nie zniesiono jeszcze obowiązku meldunku więc musisz byc zameldowany

Gość gfvghkfkh
Wymeldowanie się z miejsc pobytu stałego lub czasowego (art. 15 ust. 1) 1.Osoba, która opuszcza miejsce pobytu stałego lub czasowego trwającego ponad 3 miesiące, jest obowiązana wymeldować się w organie gminy, właściwym ze względu na dotychczasowe miejsce jej pobytu, najpóźniej w dniu opuszczenia tego miejsca.

Gość jakieś głupstwa piszecie
nie musi się meldować tam gdzie mieszka, ale jakiś meldunek MUSI mieć. Takie jest prawo, bo jeśli nie ma adresu to jest BEZDOMNY. Więc może przemyśl to wymeldowanie z domu rodzinnego

Gość gfvghkfkh
znajdz w internecie ustawę z dnia 10 kwietnia 1974 r. o ewidencji ludności i dowodach osobistych i w niej art. 15, tam jest wszystkjo napisane co potrrzebujesz do wymeldowania sie

Gość gfvghkfkh
no dokladnie. nie rob tego bo bedziesz wg prawa bezdomnym.

Gość Uzi 1983
ale ja muszę to zrobić. Matka postawiła mi taki warunek, inaczej sama to zrobi. Już wolę sie sam wymeldować.

Gość ghfjhf
ale przeciez nie musisz tam mieszkac zeby byc zameldowanym. jest az tak zle?

Gość Uzi 1983
Jest bardzo źle, to jedyne wyjście. Ona to zrobi jesli ja nie. Tylko pytanie czy składając wniosek muszę podawać inne miejsce do meldunku?