Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos tam maluje

do tych co rysuja, maluja

Polecane posty

Gość cos tam maluje

uczyliscie sie gdzies malowac/rysowac, czy jestescie samoukami? chce wiedziec, czy mozna sie dobrze nauczyc malowac samemu, bez zadych kursow itp.

ja jestem samoukiem :P pan na plastyce mnie często chwalił :classic_cool: ale nie wszystko umiem rysować i malować :P zwierząt jakoś nie umiem

Gość cos tam maluje
ja tez jestem samoukiem, ale nie wiem czy dobrze sie nauczylam. Czy nie popelniam gdzies jakis bledow, ktore mozna by sprostowac np. na kursie. Jako tako na kurs mnie nie stac, a nigdy nie mialam szansy na ocene "specjalisty" Chcialabym studiowac ASP, ale nie wiem czy mam wgl jakies szanse.

Gość ElewinkaMalinka
Podobno żeby iść do plastycznej szkoły nie trzeba tylko ładnie rysować ... oni też tam patrzą na np. jaką masz kreskę itd. Podałam akurat przykład szkoły,żeby powiedzieć, co też się liczy

Gość ,.,.,
Powiem Ci szczerze, bo trochę coś tam wiem na ten temat. Jest coś takiego jak rysunek akademicki wiesz, proporcje, kierunki, walor. To oceniają na egzaminie. Przygotować teczkę łatwiej, wystarczy wcześniej pójść na jakieś konsultacje i da się ją zrobić samemu. Dobrze rysujesz z natury? Raczej tylko licea plastyczne przygotowywują dobrze w tym kierunku.Jak jesteś niezły/niezła to i na kursie załapiesz o co chodzi, ale pewnie w 4 lata da się nauczyć więcej. Oczywiście spora część po plastykach odpada, czasem samouk zda lepiej, ale przeważnie przechodzą plastyki, dzieci malarzy itd. O, po znajomości to masz ASP jak w banku :D Ciężko się dostać np. do Krakowa, spróbuj na mniej oblegane kierunki. Tak czy inaczej powodzenia.

Gość ,.,.,
Co do oceny specjalisty - nie wiem, czy na ASP konsultacje są płatne (zaspałam i się nie załapałam),bo na pewno Ci się przydadzą. Mam w grupie samouka, trochę odstawał od reszty po plastykach, ale jest genialny jeśli chodzi o kompozycję, czyli da się. 🖐️