Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sambukka

Nadal atrakcyjna dla męża...

Polecane posty

Gość Sambukka

Jak po ciąży i porodzie zachować atrakcyjność, być (i czuć się) nadal seksowną dla męża? Nie chcę po porodzie (za 2 tygodnie mam termin) być dla mojego męża tylko matką, chcę być przede wszystkim żoną i kochanką. Wiadomo, że przez dwa miesiące nie wrócę do formy bo jednak zmiany ciała w ciąży są znaczne- chociaż ja nie mam zbyt wiele powodów do narzekań, mnie matka natura oszczędziła- mam tylko troszkę drobnych rozstępów na biodrach i przybyło mi 13kg. Jaki jest Wasz przepis na powrót do formy? :)

Gość alaa ma kotaaa
Ja już postanowiłam, że po ciaży nie stane się matką polką tylko młodą atrakcyjną matka. Myślę nad zmianą fryzury, dieta i dużymi zakupami. Mażą mi się już szpilki i obcisłe jeansy... Teraz też o siebie dbam, nie zarosłam , nie mam kilometrowych odrostów ...

Gość Sambukka
No właśnie też marzą mi się szpilki, jakaś ładna sukienka, obcisłe jeansy (oczywiście po ciąży stary rozmiar napewno będzie obciły :P hehehe)... Boję się tylko, że przy maleńkim dziecku nie będę w stanie tego wszystkiego zrealizować.

Gość moze.........
nie na samym poczatku, ale bedziesz. jestem mama 6 miesiecznego dziecka. codziennie od powrotu do domu ze szpitala robie makijaz i znajduje na to czas, depilacja jest tez, prysznic, czyste wlosy, moze nie zazwsze ulozone, ale wtedy nosze je na gladko. w ciazy przybralam ponad 22kg, teraz jestem juz w mojej wadze od 3 miesiecy. dodam, ze zajmuje sie dzieckiem sama, maz pracuje, mieszkamy za granica i nie mam babc na miejscu. na zakupy i spotkanie z kolezankami tez znajduje czas, jak poloze dziecko spac. da rade to wszystko pogodzic. aha. paznkocie maluje jak dziecko sie polozy spac i gdyby sie obudzilo odzie do dziecka maz:) kupilam nowa bielizne, mam kilka nowych szmatek. ALE fakt faktem zmienia sie po urodzeniu punkt widzenia. dla mnie dziecko jest najwazniejsze i gdyby nie bylo spokojne i nie pozwalalo mi na te moje wszystkie rzeczy to nie rozpaczalabym. powodzenia! aha, na zakupach bylam kilka razy z malym - da rade jak sie chce:)

Gość Sambukka
WOW! zrzuciłaś ponad 22kg przez 3 miesiące? Podziwiam... :)

Gość moze.........
dodam, ze gotuje dla mnie i meza oraz dziecko je gotowe jedzenie tylko jak gdzies wychodzimy. ja sprzatam, robie pranie, prasuje. maz bierze dziecko na spacer w weeknd albo bawi sie z nim jesli chce dokonczyc sprzatanie. i jeszcze jedno - pracuje z domu i oprocz macierzynskiego - zarbiam. mowia, ze jesli jest wiecej zajec, jest sie bardziej zorganizowanym. ja zawsze mialam hopla na punkcie organizjacji, ale teraz to sie przydaje.

Gość moze.........
uprawialam kiedys wyczynowo sport, poza tym zrzucilam wiekszosc karmiac pierscia i dieta tylko gotowane, zero soli, woda do picia. nic nie robilam. od niedawna cwicze 2 razy w tygodniu - w nd rano i raz w tygodniu wieczorem. rozstepow brak

Gość matacz ,,,...
Ty nie swiruj tu z wygladam , bacz bardziej by ci sie chciało ....

Gość Sambukka
No ja planuję wrócić do pracy po maksymalnie roku (od porodu). Dodatkowo mam jeszcze studia, które kończe w przyszłym roku (zaocznie) i pomagam mężowi prowadzić jego firmę, ale jestem osobą niestety mało zorganizowaną :o cóż, trzeba się będzie tego nauczyć :)

Gość moze.........
Ty matacz, chce sie, chce, ale trzeba do siebie dojsc nie tylko fizycznie, ale i psychicznie...

Gość moze.........
Nie przejmuj sie na zapas, ja zaczelam od zapisywania kiedy dziecko jadlo, ile, jaka kupka, ile spalo. tak odnalzlam stale punkty. dziecko przesypia mi noce od 2,5 miesiaca zycia - nic nie robilam, wiec to tez ulatwia sprawe, bo jestem wypoczeta. ja wracam do pracy jak dziecko skonczy 10 miesiecy, choc wolalbym pozniej...

Gość moze.........
nie jestem superwomen. nie panowalam nad sytuacja w zaden sposob kiedy maly mial kolki - trwalo to 5 tygodni i bylo w dzien i w nocy. czyli prostuje - wtedy nie mialam czasu dla siebie i bylam nie do zycia, ale kolki przechodza, choc wiele dzieci ich doswiadcza.

Jakieś ćwiczenia i dieta ;) Do tego zabiegi kosmetyczne domowej roboty ;) Zadbaj po prostu o siebie ;) Zawsze wyglądaj ładnie ;) Myślę, że to powinno wystarczyć ;)

Gość moze.........
i przez to, ze nie mam tu babc, dziecko nie bylo nosze czesto na reakach (bo tylko ja bylam) i sie tego nie domaga. balam sie, ze kolki i tulenie i noszenie go przyzwyczai do tego, ale nie, chetnie lezy na brzuszku i bawi sie, choc lubi tez jak ogladamy bajki razem, czytam czy speiwam ;) ja mam raczej grzeczne dziecko, malo placzace, pogodne.

Gość DobreRady25
Uważam, że jeżeli kobieta o siebie zadba a dodatkowo zakupi np elegancką ciążową bieliznę to mężczyzna nie będzie zwracał uwagi na to że kobieta tyje. Zresztą oczywiste jest, że w ciąży kobieta tyje. polecam przeczytać artykuł a zobaczysz sposób aby zobaczyć jak można ładnie wyglądać. http://magicfood.pl/jak-byc-atrakcyjna-w-ciazy/ Pozdrawiam