Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nancy_24

Proszę o poradę!

Polecane posty

Gość Nancy_24

Witam serdecznie. Mam problem ze zdrowiem mojego 2 miesięcznego synka i jeżeli ktoś może mi cokolwiek dobrego poradzić, to bardzo proszę. : * Mój synek w 2 tygodniu życia dostał strasznej wysypki na twarzy, uszkach i główce, która okazała się być wynikiem alergii pokarmowej(krosty wyglądały raz jak potówki, innym razem, jak trądzik z ropą - nasilały się gdy było zbyt ciepło lub gdy maluszek płakał - ogólnie po wysiłku) . Od razu wyeliminowałam ze swojej diety wszelkie produkty zawierające białko zwierzęce - nawet wędliny robiłam sama i wrzuciłam do lamusa wszelkie alergeny, które mogłyby uczulać synka. W zasadzie pozostało niewiele produktów, a i tak alergia nie ustawała, a wręcz przeciwnie, z dnia na dzień było coraz gorzej. Na ratunek (przynajmniej na początku tak się wydawało) przyszedł nam Nutramigen, którym zastąpiłam karmienie naturalne po ustaleniu z pediatrą. Było mi ciężko, ale musiałam to zrobić żeby ratować mojego synka. I chociaż mleko te jest okrutne w smaku i musiałam na początku dosładzać szkrabowi glukozą, bo inaczej nie było nawet mowy o konsumpcji, to po 4 dniach nie było nawet śladu po wysypce. Maluszek uspokoił się i stał się złotym, bardzo pogodnym dzieckiem o ślicznej, gładziutkiej cerze, ale to nie trwało długo. Z nocy między 4 a 5 dobą synek dostał stanu podgorączkowego i załatwił się śluzem z krwią, a z samego rana na całym jego ciele pojawiła się wysypka (najpierw o zabarwieniu różowym, a potem czerwonym). Powolutku zaczęły też pojawiać się krostki na twarzy. Żeby nie pogłębiać alergii, w nadziei na poprawę, zmieniliśmy mleko na Isomil. Stosujemy go dopiero drugi dzień. Krostki na ciele stały się mniej "zaognione", ale na twarzy co chwila pojawiają się nowe. Nie wiem, czy może to być dalszy skutek picia Nutramigenu, czy też synek ma uczulenie również na Isomil. Dodam jeszcze, że po Nutramigenie ulewał bardzo duże ilości pokarmu. Boję się, że to może być uczulenie na soję, tylko, że na Nutramigen napisane jest, że jest przeznaczone m.in. dla dzieci z uczuleniem na soję. Z drugiej strony jednak zawiera olej sojowy. Sama już nie wiem, co robić. Czy któraś z Was , drogie koleżanki mogłaby mi coś poradzić, co pomogłoby w rozwiązaniu tego problemu. Nie mam pojęcia, czym będę karmiła synka, jeżeli okaże się, że na Isomil również ma uczulenie. Słyszałam kiedyś o mleku, które jest drogie, ale przeznaczone dla dzieci, które nie tolerują nawet takich hipoalergicznych mieszanek jak Nutramigen czy Isomil, czy któraś z Was wie coś na ten temat? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam cieplutko.

Gość kontrola systemu alkoholowego
trzym się słomy