Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda@mamusia

jaki wozek

Polecane posty

Gość mloda@mamusia

hej dziewczyny mam pytanko. za ile gdzies tak na oko kupiłyscie wozek ? i jaki jest najlepszy ??z gory dziekuje za odpowiedz

Gość mloda@mamusia
:)czy ktos jeszcze wypowie sie na ten temat??:)

ja kupiłam bartatina alu plus, wozek typu 2 w 1 plus fotelik maxi cosi wiec wlasciwie 3 w 1 za ok.1500zl bo slyszalam bardzo pozytywne opinie i pan w sklepie tez powiedzial ze dobry wybor, natomiast sama nie moge sie wypowiedziec bo jeszcze nie uzywam :))

Gość młoda@mamusia
dzieki za odp sama sie zastanawiam ile na wozek gdzies tak zostawic mogła bym kupic wczesniej ale rozmawiałam z mama i powiedziała zebym wozka nie kupowała zanim sie dziecko nie urodzi , bo wie jak moze byc .sama to przezyła wiec nie wiem jak ile odłozyc na wozek i te inne rzeczy

Gość młoda@mamusia
czy moze jeszcze jakas mamusia z doswiadczenia sie wypowie ile gdzies kosztuje w miare dobry wozek ...

Gość wózek inwalidzki ciposzu

Gość wejdz na Allegro poogladaj
rozne wozki, wybierz kilka ktore najbardziej ci sie spodobaly a potem popytaj sie na roznych forach jakie sa opinie o tych przez ciebie wybranych. Moze tez przejdz sie po sklepach i poogladaj wozki "na zywo", zobacz jak sie skladaja, jak sie prowadzi (wiadomo ze inaczej w sklepie a inaczej po chodnikach, ale zawsze bedziesz miala juz jakas opinie na dany typ wozka). Jak ktos ci tylko napisze nazwe wozka i cene to i tak nic ci to nie da.

Gość gegergerg
Dokładnie tak! To zależy... ja na przykład chciałam wózek do śmigania po infrastrukturze miejskiej (wiadomo, nasze chodniki) i po bezdrożach podmiejskich. Chciałam tez jeździć na rolkach pchając wózek. Musiał być lekki, stabilny, funkcjonalny. Na inne cechy gotowa byłam przymknąć oko (skrętne kółka, kolory, różne ustawienia gondoli, obszerność, resory i takie tam). Kupiłam więc X-lander X-run i po prostu kocham ten wózek. Jest wart każdej wydanej złotówki (z funkcją głębokiego wózka i spacerówki kosztował mnie 1300 złotych). Śmigamy nim już rok i sprawdza się w różnych sytuacjach. Ale gdybym mieszkała wygodnie, na parterze i miała wozić wózek samochodem a dziecko w nim po równej nawierzchni centrów handlowych czy deptaków, to szukałabym czegoś zupełnie innego.

Z tego co się orientuję, to wózki dobrej jakości produkuje ta firma http://recaro4you.istore.pl/pl/wozki-dzieciece - moja znajoma jest bardzo zadowolona z ich wózka i mówiła, że gdyby miała jeszcze raz wybierać, to nie zmieniałaby decyzji. Zresztą poczytaj opinie o ich produktach w sieci - ludzie wypowiadają się pozytywnie.

ja mam tako warrior- z polecenia... wlasnie testuje go w domu :D mnie sie bardzo podoba, zwrotny, dobre amortyzatory, super kolorystyka... i cena przystepna za 3w1 1300zł :)

Gość Mam dziewczynki w podobnym
Cześć, ja spodziewam się trzeciego dziecka za 4 miesiące i jakoś tak nawet czasu mi było szkoda na takie skrupulatne przeglądanie całej wózkowej oferty dostępnej na rynku i w zasadzie przez czysty przypadek znalazłam fajny niedrogi angielski wózek w naszym polskim Mothercare. Byłam w ubiegły wtorek na zakupach w galerii i tak od niechcenia weszłam do Mothercare sprawdzić czy mają jakieś fajne rzeczy gwiazdkowe albo jakieś ciekawe promocje, no i trafiłam na nową dostawę wózków. Nawet przez chwilę nie myślałam o poważnym zakupie, ale jakoś tak zaczęłam ich dotykać i próbować... najpierw nieśmiało parasolek dla większych dzieci (była jedna śliczna, ale dość droga bo kosztowała coś ponad 900,- ze śpiworkiem i pozostałym wyposażeniem), później większych pełnowymiarowych wózków i tak natknęłam się na masywny dość, ale dobrze wykonany wózek własnej marki sklepu. Model nazywa się my4 (MyChoice, 4 kołowy). Stelaż przypomina trochę Quinny Buzz 4, bo koła ma podobnie obsadzone w tym tylne pompowane, siedzisko (uwaga!) zamienia się z dużej gondoli z duże siedzisko spacerowe (!) identycznie jak w Peg-Perego Skate, a kosztuje jak niejeden polski wózek 3w1 z Allegro, bo około 1600,-. Dodatkowym atutem jest bogate wyposażenie: pasujący zarówno do spacerówki jak i gondoli śpiworek, dodatkowe okrycie na nóżki, folia przeciwdeszczowa, miękka otoczka chroniąca główkę, miękkie nakładki na pasy oraz kosz na zakupy. Kolorów jest kilka, ja wybrałam kontrowersyjny dość ;) bo seledynowo czarny (z przewagą seledynu) z wewnętrzna wyściółką śpiworka i otoczką na główkę w kolorowe kwadraty, owoce, zwierzątka i literki. :P Mechanizm regulacji wysokości rączki jest identyczny jak w Quinny Buzz, stelaż jest lekki aluminiowy, składa się do małych rozmiarów, siedzisko po przerobieniu z gondoli wygląda też jak w Quinny, ma identyczny kształt i barierkę ochronną i tak samo można je montować na stelażu przodem i tyłem do kierunku jazdy. Tapicerka jest bardzo dobra gatunkowo jak się jej dotyka. W stelaż można wpiąć fotelik Maxi-Cosi. Oczywiście wyszłam z wózkiem. :) Dla zainteresowanych podaję link do zdjęć i specyfikacji technicznej: http://www.mothercare.com/Mothercare-mychoice-4-wheeler-pushchair-chassis/dp/B001NLZ0NW/ref=sr_11_1/026-3346826-5079604?_encoding=UTF8&mcb=core Zdjęcia można powiększać. W ofercie jest również 3 kołowy stelaż my3 pasujący do identycznego siedziska (a raczej tej siedzisko-gondoli): http://www.mothercare.com/Mothercare-mychoice-3-wheeler-pushchair-chassis/dp/B001NM0NIS/ref=sr_11_1/026-3346826-5079604?_encoding=UTF8&mcb=core

Gość Mam dziewczynki w podobnym
* siedzisko zamienia się z dużej gondoli W duże siedzisko spacerowe (wkradł się błąd) :)

Ja miałam dla córki Atlantica kupiliśmy za około 900zł. Jest dobry więc zostawiłam i czeka na drugiego dzieciaczka. Polecam stronę www.bangla.pl są tam opinie rodziców różnych artykułów dla dzieci w tym wózki.