Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawsze gruba

Na zawsze gruba, mimo 41 kilo ...

Polecane posty

Gość Zawsze gruba

Gdy byłam nastolatką, zaczęłam się odchudzać. Nie byłam gruba, ale koleżanki były szczuplejsze. Więc się odchudzałam. Na początku z głową. Jadłam więcej warzyw i owoców, ale z diety wykluczyłam słodycze. Ćwiczyłam. Ćwiczyłam bardzo dużo. Chudłam, byłam zadowolona. Potem się zaniedbywałam. Znów przechodziłam na dietę i drów chudłam. Od 18 roku życia nie mam miesiączki. Teraz mam 21 lat i ważę 41 kilo przy wzroście 177cm. Jestem wykończona. Wiem, że źle robię, ale nie mogę przestać. Moja mama starała mi się pomóc, ale nie może. Nikt nie może mi pomóc... Dziewczyny ! Nie odchudzajcie się, jak nie macie z czego ! Bo skończycie tak jak ja! A ja już jestem skończona, nie umiem już żyć. Jedynym rozwiązaniem wydaje się śmieć ..

Gość eduk. PLSA
idź do lekarza, dziewczyno .....

Gość polka matka babka ciocia
ja mam 173,5 i waże 61 kilo ....

Gość @Zawsze gruba
Masz anoreksję, ale każdą chorobę, anoreksję też się leczy. Tylko nie czekaj - idź do lekarza, bo może być za późno.

Gość Ewaldi
szkoda, mnie jest żal takich kobiet w wieku 28 lat i młodsze , dzisiaj gdy byłem na cmentarzu to się zastanawiałem dlaczego tak wiele młodych kobiet leży pochowanych na cmentarzu w wieku 20 , 24 , 28 lat , fotografie na pomnikach , piękne kobiety , dlaczego umarły w tak młodym wieku ? wypadek samochodowy a może inny powód w stylu bulimia albo anoreksja ? może to głupie co napiszę ale tak sobie pomyślałem, że większość z nich umarły jako dziewice , być może

Gość Zawsze gruba
Wiem, że mam! Ale dla mnie nie ma ratunku. Jestem wrakiem człowieka..

Gość @Zawsze gruba
Nie podawaj się, jest jeszcze czas na ratunek.

Gość Zawsze gruba
choroba zniszczy wszystko. zniszczyła mnie, moją rodzinę i moją miłość. jak mam dalej żyć? jak mi pomoże lekarz? sprawi, że znów będę taka jak kiedyś? czyli według mnie gruba ?

Gość @Zawsze gruba
To nie stanie się z dnia na dzień, ale musisz spróbować. Ja byłem kiedyś na dnie z powodu alkoholu. Też wydawało mi się, że już moje życie jest skończone. Ale od ponad 10 lat nie piję. I żyję.

Gość ta co czasem cos wie
Nie jest za późno. Potrzebny nie tylko lekarz, ale i psycholog - specjalista od terapii zaburzeń odżywiania. Z anoreksji mozna sie wyleczyć, choc to trudne. Wiem, co mówię. Moja córka od trzech lat jest zdrowa. Więzi między nami i innymi członkami rodziny odbudowane, studia skończone, miesiączka wróciła, włosy znów gęste i ładne. Nie rezygnuj. Popros mamę, by poszukała terapeuty i idźcie razem.

Gość ta co czasem cos wie
Wyrwałam się z tą mamą... pewnie dlatego, że kilka lat temu to ja znalazłam terapeutkę. Oczywiście, sama też możesz iść.