Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nazla

chec przejsc na islam ale...

Polecane posty

Gość nazla

jak w temacie..chcialabym przejsc na islam, ale boje sie reakcji mojej rodziny ...zwlaszcza mama, babci sa religijne...nie chcialabym stracic z nimi kontaktu...wiem ze to moze troche glupie...ale bardzo zalezy mi na mojej rodzinie..kocham ja..wiem, ze moja mama i cala "starszyzna" bedzie w szoku..czy stal ktos z was przed podobnym wyborem?

ty chyba nie wiesz co to Islam... w większości odłamów Islamu kobieta traktowana jest przedmiotowo bodaj tylko z wyjątkiem "klasycznego" Islamu

Gość lorinka87
Skoro rodzice cie wychowali na katoliczke, dlaczego chcesz to zrobic??? czy ze wzgledu na chlopaka, zastanow sie, bo ja czytalam koran, jesli porownac by do naszej religii nie ma porownania, nie rob tego pochopnie.....

Gość facetoo
Przeczytałem cały koran. To religia która sieje nienawiść. Jak do nich przejdziesz, będziesz bez skrupułów zabijać ludzi. A potem Ciebie zabiją. Czy chcesz tego?

Gość all for y my deeeer
katolicyzm czy islam co za roznica?

Gość nazla
ale ahmed powiedział, że dopóki nie przejdę na islam nie pozwoli mi połykać.

Gość lorinka87
Z tego co wiem to ta religia nie jest az tak zla, ale bardzo egoistyczna, nie ma porownania do naszej...

Gość erste
bardzo smieszyn jest ten podszyw...ale nie teraz cale zycie szukam ten wlasciwej religi...zeby cos "poczuc" i jakos doszlam do islamu...znam islam...o ile mozna powiedziec, ze niemuzulmanka zna islam;) Levviatan nie boje sie o moja pozycje w spoleczenstwie i rodzinie...

Gość nazla
ten wpis wyzej jest moja

Kazdy głupio patrzy na katolicyzm wzrokiem mediów...sytułacji politycznej itp. To samo dzieje sie z islamem itp...JEDNAK... czysta wiara Katolicka jest jak Dla mnie Jedyna i własciwa. Co o islamie niemoge tego powiedizec. Oczywiście...zbytnio sie nie wczytywałem...koranu nie czytałem...ale widze co sie dzieje. Ktoś wyzej napisał (i bardzo słusznie) ze kobiety sa traktowane rpzedmiotowo.... I jezeli zamirzasz zmienić wiare tylko daltego ze poznałas jakiegoś 'ksiecia' co cie bedzie kochac i wielbić...to Ci mówie...GŁUPIA JESTEŚ I jeszcze jedno pytanie...Byłaś wychowywana w katolickiej rodzinie... To Kochasz Boga? Wierzysz wogóle w Chrystusa? Jak tak to DLAczego JUZ niechcesz Go miłować?

Mam kilka znajomych z Kairu. Islam jest fajny dla ludzi z zewnatrz, ktorzy sa wychowani w religji katolickiej, gdzie wolna im dokonywac wyboru. Islam niestety nie wybacza bledow. Dla mnie islam to tragedia, ale to trzeba poznac ludzi, ktorzy tam zyja zeby to zrozumiec. Co do rady, jak sobie poradzic z akceptacja rodziny - nie da sie nic zrobic, musis zbyc po prostu stanowcza, i liczyc na to ze zrozumieja. Chociaz ja tez zrozumiem, jesli oni jednak nie zechca akceptowac tej zmiany.

Gość nie-matematyczka
"Kazdy głupio patrzy na katolicyzm wzrokiem mediów...sytułacji politycznej itp. To samo dzieje sie z islamem itp...JEDNAK... czysta wiara Katolicka jest jak Dla mnie Jedyna i własciwa. Co o islamie niemoge tego powiedizec. Oczywiście...zbytnio sie nie wczytywałem...koranu nie czytałem...ale widze co sie dzieje. Ktoś wyzej napisał (i bardzo słusznie) ze kobiety sa traktowane rpzedmiotowo.... I jezeli zamirzasz zmienić wiare tylko daltego ze poznałas jakiegoś 'ksiecia' co cie bedzie kochac i wielbić...to Ci mówie...GŁUPIA JESTEŚ" Sam/a sobie przeczysz.

Czy katolicy kamienuja ludzi podejrzanych o kradzież? Czy chrześcijanin ma nakazane aby wpierdolic zonie za to ze popatrzyła przez okno? Czy katol ma prawo mieć 10 zon? czy MY chrześcijanie mamy jakiekolwiek prawo do KRZYWDZENIA innych ludzi? NIE.... jednak teraz na tle polskich wydarzeń duzo młodych ludzi z mojego rocznika widze ze krytykują Kościół...MOŻNA mówić co jest źle...co mozna zmienić...to jest własciwe...ale sens samej religii jest niezmienny. ISLAM- pomijajać juz kwestie wojen i tego ze im KAŻA zabijać....to cały sens tej religi polega na zabijaniu i ogromnej nienawiści...

Gość em ej do oh en en ej
facetoo a gdzie w Koranie wyczytales o nienawiści? Czy zabierając się za jego lekturę przeczytales genezę jego powstania? wiesz do jakich czasów sie odnosi? i dlaczego tak nienawidzili niewiernych? Islam to religia pokoju jak kazda inna, natomiast jej odłamy i islamiści (nie mylcie z muzułmanami) sieją niepokój wśród pozostałych. Czy nie masz żadnych absolutnie zastrzeżeń co do Biblii? godzisz się ze stwierdzeniem oko za oko ząb za ząb? czy tego nie mozńa odnieść jako nienawiść? a przeciez to tez religia pokoju. Wszystkie 3 świete księgi zostały napisane lub przekazane w czasach nam dalece odległych i to jak je zinterpretujemy dzisiaj zależy tylko od nas samych.

Gość nie-matematyczka
"ISLAM- pomijajać juz kwestie wojen i tego ze im KAŻA zabijać....to cały sens tej religi polega na zabijaniu i ogromnej nienawiści..." Przeczytaj Koran i wtedy możesz mówić o tej religii. To tak jakby ktoś oceniał katolicyzm pod kątem Rydzyka :o

Nazla...ale skoro skończyłaś KUL...to stwierdzam ze Twoja wiara była prawdziwa. wiec powiedz mi prosze, dlaczego? I jak tomożliwe ze wczesniej wierzyłas w Boga, Syna i Ducha Świętego...a teraz zmieniłaś poglady. Bo ja dalej nierozumiem czy przestaław wierzyć w Trójce Św. czy porpsotu odeszłas? @nie-matematyczka- wyżej pisałem...Patrzycie oczem mediów. Rydzyk to głownie działacz medialny. Oczywiście ze bedzie miec horde zwolenników (zwolleniczek) i mase tych krytyków. Ja sie nie wypowiem w kwesti ks. Rydzyka bo sam nie mam pogladów na jego temat. moze czyni źle...może dobrze... Ale Rydzyk nie każe strzelać w łeb i rozpetywac swietej wojny...czy jak to tam zowią..

Gość nie-matematyczka
"Patrzycie oczem mediów. " A Ty patrzysz oczami mediów na islam :o

To religia nienawiści. Masz zamiar modlić się 5 razy dziennie w stronę Mekki, kłaniać się bogu, który każe mordować, i uczestniczyć w tym całym dżihadzie?

Patrze okiem może nie tyle mediów a doświadczeniami ludzi. Przeszukaj internet. Znajdziesz mnóstwo wyznań ludzi którzy uciekaja od tej nienawiści i boja sie o sowje życie. Była taka jenda kobieta co zaczeła sie wypowiadac na temat reformacji islamu...została objeta jakims specjalnym programem ochronnym..bo dnie dośc ze KOBIETA sie wypowiada publicznie bez zakrycia twarzy...to jeszcze głosi tak radykalne opinie

Gość nie-matematyczka
"To religia nienawiści. Masz zamiar modlić się 5 razy dziennie w stronę Mekki, kłaniać się bogu, który każe mordować, i uczestniczyć w tym całym dżihadzie? " Kolejne stereotypy :o A co wiecie o hinduizmie? O buddyzmie? O religii Baha? W ogóle o niej słyszeliście? Specjaliści się znaleźli :o

Błazenek, też oglądałam kiedyś program o tej kobiecie, ale Arabowie jej nie popierają, mają ją raczej za wariatkę.

A mediów nienawidze...poczawszy od polskich stacji typu TVN, Polskat, TVP1.2.3....itp.... skończywszy tymbardziej na zagranicznych. W dzisiejszych czasach niemalze kazda stacaj jest ukierunkowana politycznie lub w pewnien sposób wciskaja swoje poglady...akurat w zadnje stacji nie odlazazłem swoich pogladów wiec nie ogladam i nie słucham tego co mi daja media na tacy. Sam grzebie i kożystam rzpedewszystkim z internetu. Siegam wielu informacji i wielu opini...i dopiero potem wygłaszam swoje kometarze.

Gość nie-matematyczka
Sięgnij po słownik ortograficzny :o

Akurat jest burzliwa konwersacja, wiec nie mam czasu na słownik...a pozatym jest juz noc. jestem zmeczony i literki mi skacza... KLeopatra masz racje. Tak własciwie to Budde mozna porównac do naszego Chrześcijańskiego Boga, jesli mowa o całej ideologi

Gość nie-matematyczka
A tak w ogóle to Jezus Chrystus był wegetarianinem i miał żonę-Marię Magdalenę :classic_cool: 🖐️