Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monickto

zapomnialam tabletki!

Polecane posty

Gość monickto

Witam tabletki biorę od 4 miesięcy w 3 tygodniu brania ostatniego opakowania pominęłam jedną tabletkę, którą przyjęłam następnego dnia razem z właściwą tabletką z danego dnia. Postanowiłam połączyć dwa opakowania, niestety nie miałam możliwości jego kupienia, dlatego byłam zmuszona zrobić przerwę (w przypadku moich tabletek to 4 dni). Uprawiałam seks w przedostatni i ostatni dzień brania pierwszego opakowania. Krwawienie wystąpiło normalnie. Kolejny stosunek odbyłam w 3 dzień brania drugiego opakowania. Moje pytanie brzmi, czy istnieje w takim przypadku ryzyko ciąży oraz czy powinnam się dodatkowo zabezpieczać? pozdrawiam i dziekuje za rzetelne odpowiedzi

Gość natuska85
Trzeba było pomyśleć wcześniej o dodatkowym zabezpieczeniu. Postępowanie wg ulotki gwarantuje ciągłość antykoncepcji, to raczej nic trudnego. W tabletki trzeba pamiętać, żeby zaopatrzyć się wcześniej, mieć zawsze przy sobie opakowanie. W obecnej sytuacji nikt nie będzie w stanie Ci powiedzieć czy i na ile procent możesz być w ciąży. To już teraz może ustalić tylko lekarz. Tak samo na pytanie czy powinnaś czy nie dodatkowo się zabezpieczać. Możesz spróbować porozmawiać z farmaceutką, ale wybierz jakąś starszą, te młode siksy nic nigdy nie wiedzą. Nie wiem co one robią w tych aptekach.