nietuzinkowa- 0 Napisano Październik 31, 2010 Witam wszytskie kobietki :* Wczoraj moja gin przepisała mi tabletki antykoncepcyjne MICROGYNON 21. Zdziwiło mnie, że są tak tanie :O. Zastanawiam czym różnią się tabletki, skoro niektóre są po 40 zl a ja za te dałam 12 zł ?! Czy też miałyście obawy podczas pierwszego stosunku, z nową antykoncepcją ? (chodzi mi również o kończenie partnera w środku) Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nietuzinkowa- 0 Napisano Październik 31, 2010 ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 5433089549568ke Napisano Październik 31, 2010 powiem ci ze je bralam i nie sa to dobre tabletki.... i nie chodzi o moje odczucia rtylko o zawartosc hormonow maja ich najwiezej i stosuje sie je u kobiet ktore amja menopauze i np krwaia. jak zmienilam gina to sie zalamał jak ktos mogl mi przpeisywac 6 lat takie tabletki, zeszlam na lzszejsze ale tez nie drogie. 20zł kontracept i juz nie mam okropnych miesiaczkowych skrzepów. moja matke regedewid doprowadizł do udaru z powodu zakrzepu... co sami lekarze stwierdzili wiec poradz sie lepiej kogos innego ale jezeli chodzi o antykoncepecje to kazde chroia tak samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Październik 31, 2010 Myślalam, że po Micro zdechnę :O Najgorsze tabletki, jakie miałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 5433089549568ke Napisano Październik 31, 2010 o wlasnie i jeszcze mi sie przypomnialo ze co chwile mialam infekcje i mowila ze przez te tabsy bylam bardziej podatna;p to byl koszmr co chwile jakis syk od zwyklego sikania:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
abrakadabra czary i magia 0 Napisano Październik 31, 2010 w takim razie cilestu te nie polecam, listek 10.50, chyba tez duzo hormonow maja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lalka87 0 Napisano Październik 31, 2010 naprawdę nie rozumiem bab , które biorą te tabsy. same problemy z nimi. i jeszcze robią dobrą minę do złej gry ,że tabsy sa super, nie szkodzą i w ogóle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Listopad 1, 2010 lalka87 bo o gustach się nie dyskutuje. Ja tak samo mogę powiedzieć nie rozumiem bab które stosują NPR: łatwa wpadka, nie rozumiem bab które stosują gumki: mogą pęknąć, powodują uczulenia i podrażnienia tak samo jak np.globulki czy kremy które powodują nadżerkę. Każda kobieta wybiera antykoncepcję jaka jej pasuje. Ja nie mam np. żadnych problemów z tabletkami. Biorę od dwóch lat i czuję się dobrze. Dlaczego są tanie? Bo są refundowane. Natomiast nie ma najwięcej hormonów bo np. Cilest i jego odpowiedniki, Diane i jej odpowiedniki, mają więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 5670990346568789789098876759 Napisano Listopad 1, 2010 no to zobacz sobie tabelke ile ma mikrogynon regdewidon diana ia ile ma yasminella kontracept;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XliloX 0 Napisano Listopad 1, 2010 cóż, ja z kolei mogłabym do nich jak najbardziej zachęcić - cykle się wyregulowały i zrobiły praktycznie bezbolesne, cera mi się polepszyła, koszty niewielkie. przeszłam na microgynon z tabsów, które mi nie służyły. brałam microgyon 8 lat i bez problemów po odstawieniu zaszłam w ciążę. każde pigułki mogą narobić szkód jeśli są źle dobrane i nie ma co tutaj nad tym debatować. są tanie, bo refundowane :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach