Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiąca_Królewna

w czym do chrztu?

Polecane posty

Gość papnnaaaaz
W czym chcesz :) Córka miała 2 miesiące więc zimą w białym rożku chrzcilśmy Synek miał pół roku to ubrany w ciepły biały kombinezon i na rękach go mieliśmy

Gość Większość ludzi zanosi teraz
na rękach normalnie w zwykłym kombinezonie czy innym ubraniu zimowym, albo jak nie chce im się trzymać dziecka na rękach to trzymają je całą mszę w foteliku samochodowym. Tak przynajmniej jest u mnie w parafii. Nie widziałam żadnych ludzi z betami, rożkami ani poduszkami. Chrzczą duże niemowlęta, a nie noworodki.

Gość do chrztu
a mi się wydaje że becik lub rożek zdobiony specjalny do chrztu jest idealnym rozwiązaniem latem- pod spód lekkie śpioszki zima- wiadomo coś cieplejszego jest to takie jakieś tradycyjne i eleganckie wiadomo dotyczy dzieci które do chrztu przystępują jak mają 2-3 m-ce

Gość b1
corke chrzcilam w grudniu miala 3 miesiace ubrana byla w cieply kombinezonik trzymana na reku u nas w zime to na rekach mozna okryc kocykiem byle na sam sakramet dziecko bylo odkryte w lato mozna wiechac wozkiem kazdy robi tak jak wygodnie moze warto zapytac znajomych lub przejsc sie na chrzest bo co parafia to inne wymogi i zwyczaje

Gość ja chrzcilam
swoje córki wczoraj... ta młodsza była w kremowym kombinezonie (4 miesiące)

Gość izabella@kol
zalezy ile dziecko ma miesiecy -mi doradzali ze lepiej w rozku nie trzeba kupowac specjalnie kompletciku bo dziecka praktycznie nie widac .Na szczescie kupilam malemu komplecik ,w rozku nie dotrwal do konca mszy i mielismy go na rekach.Mial 3 miesiace.Moim zdaniem dla dziecka 1-gora 2 miesiecznego mozna kupic rozek ,pozniej nie warto za bardzo sie wierci

Gość mama z irlandii
my chrzciliśmy latem w sierpniu synek mial 6 tyg wiec byl ubrany w garniturek i nieślismy go na rękach a w kościele był w wozku i spał.

Gość Belena
Chrzciłam dzieci rok temu. Synek miał 4 miesiące był ubrany w garniturek z grubego polarku i dote go miał płaszczyk z polarku z kapturem. Było mu napewno ciepło i wygladał przeslicznie

Gość gość
A gdzie kupujecie ubranka do chrztu? Znacie może jakiś sklep internetowy?

Gość Genowefa Genia
u nas jest taki sklep z ubraniami do chrztu, świecami itp ale na allegro tez sporo tego znajdziesz

Gość gość
Rozumiem ,że nie pytasz o ubranko (bo takich zestawów pełno w sklepach) a o to w czym - my mieliśmy na rękach bo zapomnieliśmy wózka :) A to już jak ci wygodnie..

Gość gość
Chrzcilam w sierpniu ale bylo przeraźliwie zimno. W samym ubranku dziecko by zmarzlo wiec na szybko bralam becik od kuzynki, mial taki sztywny spod i to byla rewelacja,. Dziecku bylo cieplo, spalo jakby w wózku lezalo - na równym podlozu a my nie musielismy go trzymac bo jak staliśmy to podpieralismy becik o kawie wiec waga dziecka nie byla uciazliwa. Moje dziecko mialo 2 miesiące.

Gość gość
mały cały czas leżał w wózku, był wyjmowany tylko na czas chrztu.

Gość gość
Ja miałam dziecko w wózku i wyjmowałam tylko do chrztu. Mała była ubrana w płaszczyk do chrztu, który kupiłam tutaj https://www.ubranka-okazyjne.pl/ i nie potrzebowałam żadnego rożka ;)