Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lysa niedlugo

Szampon przeciw wypadaniu włosow czy tak ma byc??

Polecane posty

Gość lysa niedlugo

Od prawie zawsze dość mocno wypadały mi włosy szczegolnie po umyciu podczas czesania;/ 3 lata temu uzywalam dermene jednak zrezygnowalam bo nie moglam sie rozczesac teraz uzywam od kilku dni seboradin i jest to samo;/ w rezultacie ciągne te włosy bo za cholere nie moge się rozczesac nawet po odzywce i jest ich nawet więcej niż jak myje wlosy normlanym szamponem. Minie to po pewnym czasie czy ja coś zle robie?

Gość uzywałam dermeny
i mi pomogła, ale rzeczywiście na początku wypadało więcej włosów. u mojej mamy tak samo. I u koleżanki. To tak jakby wypadały wszystkie te słabe włosy. Z rozczesywaniem też była masakra. Musiałam stosować odżywkę.

Gość lysa niedlugo
a po pewnym czasie się polepszylo?

Gość uzywałam dermeny
tak stopniowo było lepiej. Ale ja jeszcze do tego brałam witaminy i smarowałam głowę Alpicortem. Ale mama i koleżanka tylko dermena. Mamie się dość szybko poprawiło. Z tym, że ona akurat ma krótkie włosy i nie miała kłopotów z rozczesywaniem. Słuchaj, ale jak Ty piszesz, że prawie zawsze mocno Ci wypadały, to może nie jest żadna choroba.

Gość lysa niedlugo
Podejrzewam że wypadają mi dlatego bo sie małowartościowo odżywiam, czasem bywa lepiej a czasem gorzej. Mój największy problem to własnie rozczesywanie...

Gość piersi rosną po terminie
a jak rozczesujesz? ciągniesz od nasady??

prawidłowo włosy należy rozczesywać od końcówek, powoli idąc w górę. gwarantuję wam, że wtedy wypada ich minimum, nie szarpie się ich, nie niszczą się wtedy, bo jak się je tak szarpie, to niszczą się, mokre włosy są bardziej podatne na uszkodzenia

a poa tym nie plączą się wtedy bardziej, dużo łatwiej i zupełnie bezboleśnie się je w taki sposób rozczesuje.

Gość lysa niedlugo
w sumie zawsze zaczynam od nasady potem w polowie lapie je jedną reką (zeby nie szarpac cale) i rozczesuje koncówki... jutro spróbuje tak jak radzisz :)

jak tak robię od długiego czasu już, kiedyś zawsze miałam problem z włosami że się plączą i mnie po prostu bolało rozczesywanie, a teraz jest luzik. i wcale nie trwa to dłużej. moja siostra się ze mnie śmieje że się tylko głaszczę zamiast czesać :D ale przynajmniej nie mam ich poszarpanych